Zanimljivosti
OŠ TOMAŠA GORIČANCA, MALA SUBOTICA
Što Božić, Afrika i matematika imaju zajedničko?
objavljeno: 11. prosinca 2017.

Predavanje je organizirano radi približavanja problematike odrastanja i školovanja djece u Africi, kao podloga za daljnje provođenje Unicefova projekta „Škole za Afriku“.

Predavanje su održale učiteljica, putoholičar Iva Mihalic Krčmar i socijalna pedagoginja koja je volontirala u Africi Lucia Štampar. Gošće su nam prezentirale dobre i loše strane života u afričkim zemljama. Ulaznica za predavanje bila je simbolična, jedna povratna PVC boca, jer upravo boce prikupljamo u projektu „Škole za Afriku“.

Učenici članovi školske zadruge „Drenek“ pripremili su školski, božićni sajam i tako nam približili duh Božića.

A duh matematike već se tradicionalno širio školskim hodnicima i razredima jer se održavala „Večer matematike“. Cilj radionica na temu matematike bio je potaknuti izgradnju pozitivnog stava prema matematici. Učiteljice su ove godine odlučile organizirati zabavne aktivnostima i na taj način pokazati da matematika ne mora biti strašna, pokazati da i kroz igru, origami, tangrame, micro bitove, „kockaste“ majice možete usvojiti puno matematičkih pojmova i osvijestiti neke od naučenih matematičkih definicija i zakonitosti. Večer matematike bila je živa, vesela i razigrana. Učenici i roditelji odlučili su se za radionice u kojima žele sudjelovati. „Dežurni matematičar“ bio je samo koordinator i pomoći će pri njihovoj provedbi. I tko onda kaže da Afrika, matematika i Božić ne mogu u isti koš? Sve se može kad se hoće, moto je koji već dugi niz godina prati OŠ Tomaša Goričanca iz Male Subotice. [ IZ DRUGIH MEDIJA | emedjimurje.rtl.hr ]