ZA UVOĐENJE PROMJENA NAJVAŽNIJE JE STALNO UČITI!

Učenje za budućnost

srijeda, 13. prosinca 2017.

U utorak, 12. prosinca 2017., u 18 sati u Velikoj dvorani Školske knjige, Masarykova 28, u Zagrebu održan je predblagdanski stručni skup učitelja razredne nastave.

Više od dvije stotine učiteljica i učitelja razredne nastave Grada Zagreba i Zagrebačke županije uživalo je sinoć u vrlo inspirativnom, zanimljivom i poticajnom predavanju dr. sc. Predraga Pale, docenta na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, pionira i pokretača projekta uspostave interneta u Hrvatskoj 1991. godine i jednog od glavnih arhitekata Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNet.

Internet je nevjerojatan alat koji imamo pred sobom, a zahvaljujući neprekidnom tehnološkom napretku, ukupno je ljudsko znanje danas dostupno svima. Danas su moguće stvari koje prije nismo mogli ni zamisliti, rekao je dr. sc. Pale i naglasio da je najvažnije kako se taj alat i mogućnosti koje nam nudi primjenjuju za učenje i podučavanje. A kakva je u tome uloga učitelja? I kako se zapravo mogu uvesti promjene? Njegov je odgovor jednostavan – najvažnije je stalno učiti! A učitelji, sudionici skupa, pokazali su da su za to i više nego spremni.

Direktorica školskog programa Školske knjige Matilda Bulić predstavila je nova izdanja Školske knjige koja će učiteljima pomoći u svakidašnjem radu. Radni listići kao dodatak kompletu za predškolu Vesela škola i predvježbama za pisanje Jan i prijatelji smišljeni su za one koji tek kreću u školu, a sadržavaju predvježbe za pisanje te raznovrsne i zanimljive zadatke s pomoću kojih djeca razvijaju fine motoričke i grafomotoričke vještine, pamćenje, kreativnost i snalaženje u vremenu i prostoru te samosvijest i socioemocionalne vještine. Zelene slikopriče razveselit će sve male čitatelje i pomoći im u bržem i lakšem razvijanju komunikacijskih vještina. Za one nešto veće tu je radna bilježnica za vježbanje i ponavljanje nastavnih sadržaja četvrtog razreda osnovne škole Želim znati te radni udžbenik za početno učenje računanja na abacusu sorobanu Učimo soroban. Priručnici Učitelj – od pripravnika do savjetnika i Učenici s teškoćama u redovitom školskom sustavu nastali su na temelju bogatog iskustva učitelja i koristan su vodič učiteljima svih generacija. Multimedijska didaktika pomoći će u odgovoru na pitanje kako poučavati učenike internetskih generacija. Prekrasno ilustrirane knjige hrvatskih autora Svaka je mrvica važna, Lijepa naša domovino i Male priče o velikim slovima vrijedna su izdanja za svaku školsku, ali i kućnu knjižnicu. Želim biti pisac i Želim biti ilustrator jedinstvene su knjige za poticanje kreativnosti i buđenje neograničene dječje mašte.

abba from Školski portal on Vimeo.

Za posebno blagdansko raspoloženje zaslužan je program pjevačkog zbora dugoselskih učitelja uz voditeljicu Mariju Šarkanj. Njihov izbor tekstova blagdanske tematike i izvedbe pjesama Tiha noć, Molitva, U Betlehemu i Thank You for The Music razveselili su i oduševili sve prisutne.  

Vezani članci
Školski portal: Balkon koji mami uzdahe

Balkon koji mami uzdahe

Balkončić od četiri kvadrata gleda na stadion Hrvatskog dragovoljca, park…

Školski portal: Školska knjiga predstavila udžbenike i digitalne sadržaje za primjenu kurikularne reforme

Školska knjiga predstavila udžbenike i digitalne sadržaje za primjenu kurikularne reforme

… ostala tiskana knjiga koja je upotpunjena digitaliziranim udžbenicima i dodatnim…

Školski portal: Sve što vam treba za izvođenje jednostavnih pokusa

Sve što vam treba za izvođenje jednostavnih pokusa

Sadržajima predmeta Biologija, Kemija i Fizika nastoji se probuditi znatiželja…

5+ klub
Stručni skupovi Školske knjige
Slovopis
e priručnik
Preuzimanje digitalnih udžbenika
Preuzimanje višemedijskih materijala
Preuzimanje višemedijskih materijala za srednju školu
E-priručnik Tehnička podrška
Lente vremena
Školski portal: Mali genijalac Patrik ČUDIĆ briljirao u Kini i opet osvojio zlato

Mali genijalac Patrik ČUDIĆ briljirao u Kini i opet osvojio zlato

Velik je ovo uspjeh ne samo za Patrika nego…

Školski portal: Dječja klapa Baliniera osvojila prvo mjesto na festivalu u Parizu

Dječja klapa Baliniera osvojila prvo mjesto na festivalu u Parizu

Inače, Međunarodni festival „Etoiles de Paris”…

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

...nego su odlučili provesti revoluciju svojeg…

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto je važna dinamička akomodacija i…

Zašto su učitelji tako umorni

Zašto su učitelji tako umorni

Ako ste poput većine učitelja koje…