Jučer-danas-sutra
OŠ ČAZMA
Pokrenuta peticija za preuzimanje osnivačkih prava nad OŠ Čazma
objavljeno: 14. prosinca 2017.

VRATITE NAM NAŠU ŠKOLU!

PETICIJA ZA PREUZIMANJE OSNIVAČKIH PRAVA NAD OSNOVNOM ŠKOLOM ČAZMA OD BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE

U Osnovnoj školi Čazma nedavno se urušio dio stropa u jednoj od učionica. Nasreću, nitko nije stradao, ali, zbog stanja školske zgrade, to je samo pitanje vremena. Osnivač, Bjelovarsko-bilogorska županija, već godinama zakida Osnovnu školu Čazma i sredstva namijenjena njoj troši negdje drugdje. Zato su i matična škola i zgrade područnih škola u lošem stanju.

Grad Čazma već nekoliko godina bez uspjeha traži prijenos osnivačkih prava od Bjelovarsko-bilogorske županije, no, nakon nekoliko godina šutnje, županijski vijećnici odbili su zahtjev Grada Čazme. Kao roditelji i stanovnici grada Čazme ne prihvaćamo takvu odluku te smatramo da se o njoj nije odlučivalo na regularan način, odnosno da županijski vijećnici nisu bili potpuno upoznati s problematikom.

U Školskom odboru trenutačno sjede ljudi koji uopće nisu s našega područja te kao takvi odlučuju o daljnjoj sudbini naše djece. Smatramo da je to nedopustivo.

Vijeće roditelja podupire odluku Grada Čazme o preuzimanju osnivačkih prava te ovom peticijom potvrđujemo da je to volja većine roditelja i građana grada Čazme. Peticija je namijenjena Vladi RH, Ministarstvu znanosti i obrazovanja i BBŽ, a ako nas i dalje budu ignorirali u našim zahtjevima, spremni smo i prosvjedima upozoriti na teško stanje u školi, radi zaštite naše djece.

ŽELIMO SIGURNU ŠKOLU I BOLJE UVJETE ŠKOLOVANJA ZA NAŠU DJECU!

Inicijativni odbor Vijeća roditelja OŠ Čazma

  • Početak prikupljanja potpisa ove subote (16. prosinca) ispred pekare u Čazmi od 8 do 12 sati.

…………………..

[ IZ DRUGIH IZVORA | cazma.hr ]