Zanimljivosti
ZABOK
Novi garderobni ormarići za učenike osnovne škole
objavljeno: 15. prosinca 2017.

Grad Zabok u toj je investiciji sudjelovao s 87,5 tisuća kuna, dok je škola platila razliku.

– Imali smo malo problema u projektiranju veličine i rasporeda ormarića jer smo ograničeni veličinom garderobe, no uspjeli smo smjestiti svih 700 ormarića tako da ima i dosta manipulativnog prostora. Svaki učenik ima svoj ormarić, a svi su ormarići numerirani – rekao je ravnatelj dodajući da su učeničke reakcije bile vrlo pozitivne te da su učenici aktivno pomagali u postavljanju ormarića.

No ormarići nisu jedina investicija u školi ove godine. Ove školske godine škola je, prema riječima ravnatelja, sanirala i podove u amfiteatru u prizemlju škole te nabavila šest pametnih ploča, a u tijeku su i pregovori za nabavu tableta. Iako škola mnogo toga nabavlja sama i uz pomoć donatora, mnogo pomaže i Grad Zabok. Kako bi se djeci omogućio dostupan i kvalitetan sustav odgoja i obrazovanja, u proračunu Grada Zaboka za 2017. godinu za program osnovnoškolskog obrazovanja planirana su sredstva u iznosu od 442,5 tisuće kuna, i to za financiranje plaća i za program produženoga dječjeg boravka za učenike prvih i drugih razreda Osnovne škole „K. Š. Gjalski“.

Planirani rashodi predviđeni su još za sufinanciranje školske kuhinje za 36 učenika čiji su roditelji slabijega imovinskog statusa, sufinanciranje troškova asistenta u nastavi za jedno dijete s poteškoćama u razvoju te za dodatne programe u koje ulaze rashodi za sufinanciranje škole za neplivače, koju je ove godine pohađalo 80 učenika, škole u prirodi, Novigradskog proljeća, produženog boravka, sufinanciranje prijevoza učenika osnovnih škola te ljetovanja djece slabijega imovinskog statusa, za koje Grad svake godine izdvaja 25 tisuća kuna. [ IZ DRUGIH IZVORA | zabok.hr ]