Iz školskog svijeta
OŠ MAJSTORA RADOVANA, TROGIR
Prometni policajci zatvorili ulicu da bi učenici mogli crtati po njoj
objavljeno: 15. prosinca 2017.

Nositelj projekta „Ca je covik!?” u sklopu kojeg je održana ta projektna aktivnost, jest Osnovna škola Majstora Radovana, a partneri u projektu su Grad Trogir i Služba za mentalno zdravlje Nastavnog zavoda za javno zdravstvo SDŽ-a.

U održavanju projektne aktivnosti sudjelovali su učenici 1. a i b te učenici 2. a i b razreda sa svojim učiteljicama, koji su crtali po cesti zimske motive kredama u boji. Aktivnost se održala u suradnji s Policijskom postajom Trogir jer su prometni policajci zatvorili ulicu kako bi učenici mogli crtati u sigurnim uvjetima. Tako obilježavamo i Mjesec borbe protiv alkoholizma i drugih ovisnosti te upozoravamo na alkoholizam kao važan javnozdravstveni problem. Kako je to već druga generacija učenika s kojom se provodi ovaj projekt, vjerujemo da će postati tradicionalna.

U školi Majstora Radovana predstavljeni su i ishodi projektnih aktivnosti provedenih proteklih godina. Jedan od predstavljenih ishoda jesu teglice želja izrađene u povodu obilježavanja Mjeseca mentalnog zdravlja radi poticanja pozitivnog razmišljanja učenika. Svaki razred napunio je svoju teglicu pozitivnim željama nematerijalnih vrijednosti, što simbolizira „Zimnicu mentalnog zdravlja“.

Također je predstavljen i kalendar za 2018. nastao od dječjih radova iz projektne aktivnosti „Tiramoli”, u kojoj su sudjelovali učenici svih nižih razreda. [ IZ DRUGIH MEDIJA | dalmacijadanas.hr ]