Iz školskog svijeta
MEĐIMURSKA ŽUPANIJA I OVE GODINE
Djeci iz udomiteljskih obitelji omogućili vožnju vlakom s Djedom Mrazom
objavljeno: 19. prosinca 2017.

Naime, Međimurska županija tradicionalno u povodu nadolazećih božićnih i novogodišnjih blagdana dariva i uveseljava djecu koja su smještena kod udomiteljskih obitelji te je tako i ove godine u suradnji s Hrvatskim željeznicama i Centrom za socijalnu skrb Čakovec organizirala posebni božićni vlak, Tin Ekspress.

Vesela vožnja u božićnom vlaku popunjenu do posljednjeg mjesta trajala je tek nešto manje od sat vremena, kada je stotinjak mališana u pratnji svojih roditelja imalo priliku družiti se s Djedom Mrazom, pjevati božićne pjesme i plesati, a za njih su pripremljeni i baloni, slatki božićni paketi i sokovi.

Neka su djeca tako dobila priliku prvi put se voziti po tračnicama pa je i to bila posebna zanimljivost u tome pravome malom izletu koji ih je vodio od glavnoga željezničkog kolodvora u Čakovcu do Donjega Kraljevca i natrag.

Ni mališani ni roditelji nisu ostali ravnodušni na lijepo provedeno zabavno subotnje poslijepodne, a svi su se složili da je Međimurska županija još jedanput i na taj način pokazala senzibilitet prema najmlađima i stvorila pravi predblagdanski ugođaj. [ IZ DRUGIH IZVORA | medjimurska-zupanija.hr ]