Školstvo u medijima
PRIRODOSLOVNA ŠKOLA VLADIMIRA PRELOGA, ZAGREB
VIDEO | Mjuzikl za Joška
objavljeno: 19. prosinca 2017.

Pjesmu za pjesmom neumorno su izvodili učenici zagrebačke Prirodoslovne škole Vladimira Preloga. Ples i pjesma bili su dio humanitarnog mjuzikla nastaloga prema tekstu poznatog filma Tko pjeva, zlo ne misli.

Više od pedeset učenika i šest nastavnika škole ujedinili su se u jednom cilju – pomoći svojem prijatelju Jošku. U kolovozu mu je dijagnosticirana leukemija, a sada je krenuo na kemoterapiju.

„Bilo je stvarno prekrasno, hvala i učenicima i profesorima koji su to priredili, nemam riječi“, rekao je Joško.

Kako bi barem financijski pomogli roditeljima, učenici su mjesecima pripremali mjuzikl. „Osjećam se malo tužno jer je sve završilo. Stvarno smo se vrlo dugo pripremali, uistinu je bila emotivna cijela ta situacija zbog koje smo sve to radili, svrha je bila vrijedna, a probe izvrsne“, rekla je učenika Ivana Mandir.

 

„Nismo znali kakav je to osjećaj sve dosad, malo su nas sada na kraju emocije preplavile, ali drago mi je da smo uspjeli pomoći nekomu komu je to sada stvarno potrebno“, rekao je učenik Juraj Goraljevski.

Nakon mjuzikla malo je tko mogao zadržati suze. Učenici su zapjevali i himnu svoje škole te zaplesali, a pridružio im se i Joško. Ti srednjoškolci mogu biti ponosni. U jednoj su večeri za svojeg prijatelja uspjeli okupiti više od 500 ljudi u sportskoj dvorani svoje škole i prikupiti više od 60 tisuća kuna. [ IZ DRUGIH MEDIJA | dnevnik.hr ]

 

https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/cijela-skola-ujedinila-se-za-pomoc-oboljelom-uceniku-predstavom-tko-pjeva-zlo-ne-misli—500001.html