Iz školskog svijeta
OŠ DR. IVAN MERZ > FILMSKA RADIONICA FROOOM! POČINJE 27. SIJEČNJA
Frooom! donosi mnogo novih iznenađenja
objavljeno: 8. siječnja 2018.
  • ŠTO?

Frooom!, filmska škola i program medijskog opismenjivanja za djecu i mlade

  • GDJE?

Zagreb, OŠ Dr. Ivan Merz, Račkoga 4

  • KADA?

1. val: 27. – 28.siječnja; 3. – 4.veljače te 10. – 11.veljače

2. val: 3. – 4. veljače; 10. – 11. veljače te 17. – 18.veljače

3. val: 10. – 11.veljače; 17. – 18. veljače te 24. i 25. veljače

i tako dalje… sve do uskrsnog vala programa Frooom! (2 – 6. travnja)

Šesta sezona Froooma! završila je velikim brojevima: u šest gradova, u šest tjedana, što znači 1080 radnih sati, više od 500-tinjak malih i 20 velikih frumovaca. Dakle, pojelo se nešto manje od 15 tisuća toplih obroka i snimljeno je gotovo 50 filmova. Zvuči uspješno, a tako je i bilo!

Potkraj ljetne sezone Bacači sjenki i Frooom! dali su obećanje, a s ulaskom u novu, 2018. godinu, odlučili su ga i ispuniti: proširili su ponudu na cijelu školsku godinu, pa tako mali sadašnji i budući frumovci svoja znanja iz tehnike snimanja i povijesti filma, scenaristike, montaže te videomapinga mogu produbljivati, istraživati, preispitivati i nadograđivati svakog vikenda, od kraja siječnja do sredine svibnja 2018.!

Frooom Val vikendima odgovor je na učestala pitanja te potrebe djece i roditelja da uobičajenomu školskomu kurikulu dodaju novu izvanškolsku aktivnost. Sadržajno se ne razlikuje od Froooma kakvoga ga dosad znamo – i dalje je on dobri stari interdisciplinarni, dinamičan i ful zabavan Frooom sa slavnim pitanjem koje nam postavlja – ŠTO VIDIMO GLEDAJUĆI FILM?

No ovaj put proteže se u šest dana, odnosno tri vikenda: subotama od 9 do 15 i nedjeljama od 9 do 13 sati, kako bismo se svi stigli odmoriti, napisati zadaće i izvršiti obveze nedjeljnih ručkova. Možda vam se čini da ćemo si od vikenda do vikenda malo nedostajati, no nemojte se brinuti! Kao i dosad, voditelji na Frooom Valu malim će frumovcima dati dovoljno štofa da razmišljaju i analiziraju… možda i do kraja života…

A voditelji i dalje jesu: Boris Bakal (glumac i redatelj, intermedijalni umjetnik), Vedran Senjanović (diplomirani novinar i filmski autor), Stipe Bagarić (defektolog i pedagog), Ivana Bandić (psihologinja), Lidija Kraljić (glumica i lutakarica), Anja Pletikosa (scenaristica, prevoditeljica i dramaturginja), Dalija Dozet (redateljica i filmska autorica), Dea Jagić (nagrađivana autorica animiranih filmova), Veno Mušinović (redatelj, glumac, svjetski putnik i profesor filozofije), Bojana Burnać (dokumentaristica i roniteljica na dah), Nada Kovačević (glumica i dramski pedagog), Lea Mileta (montažerka), Jakov Čuveljak (dramski pedagog i glumac), Karlo Vorih (snimatelj i montažer), Ines Pletikosa (dokumentaristica), Tomislav Tukša (operni pjevač i filmski tehničar), Martin Šatović (snimatelj i tehničar kazališne rasvjete) te još mnogi drugi!

Prijavite svoje dijete na jedan od vikend-valova Froooma do 10. siječnja i ostvarite popust od sto kuna. Puna cijena šestodnevne radionice iznosi 780 kn. Prijave primamo na frooom.filmskaradionica@gmail.com te na mrežnoj stranici www.frooom.eu. A ako želite znati više, posjetite naš profil na Facebooku i Vimeu!

Frooom! je inovativni obrazovni program koji Bacači sjenki organiziraju u Hrvatskoj od 2012. godine, a svojim polaznicima u trajno nasljeđe ostavlja znanje, bonton, opću kulturu, kritičko razmišljanje te pojam pametnog organiziranja slobodnog vremena.

Zašto poslati svoje dijete na Frooom!? Zato, dragi naši roditelji, da budete sigurni da na Frooomu baš vaše dijete pametno, ali ne štreberski, u stvaralačkom radu, ali ne dosadno, provodi svoje slobodno vrijeme. Bavit će se upoznavanjem svijeta medija oko sebe iz nove perspektive primjene njegovih mogućnosti, samoinicijativno i smisleno, bez zamki gubitka vremena i nepotrebnoga virtualnog sadržaja.

Kako? Od filmske tehnike, dramaturgije filma i pisanja scenarija, preko glume pa sve do sistemskih konstelacija, animacije i VJ-inga. Voditelji programa Frooom! svojom neposrednom svestranošću i iskustvom s djecom prolaze team building i spajanje dječjega i odraslog svijeta s pomoću pametne igre, kreativnosti, gledanja filmova i toplog obroka.

Za nove frumovce tu je početna radionica pod vođenjem interdisciplinarnog tima stručnjaka – dramskih pedagoga, kulturnih antropologa, psihologa, novomedijskih umjetnika, režisera, glumaca, animatora, dramaturga, filmskih montažera, arhitekata i dr., dok će iskusni frumovci dobiti priliku da nam se pridruže na naprednim i majstorskim radionicama koje će im otvoriti nova vrata u svijetu filmske magije.

Frooom! u Zagrebu financijski podupiru Hrvatski audiovizualni centar, Agencija za elektroničke medije, Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, Zaklada Kultura Nova te, naravno, Grad Zagreb, a nikako ne bi bio moguć bez naših sjajnih dugogodišnjih partnera: Osnovne škole Dr. Ivan Merz, Kina Europa, Kina Tuškanac te Hrvatskoga filmskog saveza. Dio programa provodi se i u suradnji sa Savezima udruga Clubture.