Iz školskog svijeta
TEKSTOVI SE PRIMAJU DO 1. VELJAČE 2018.
Poziv za prijavu tekstova i dodjelu nagrade ‘TENA I TENICA’
objavljeno: 10. siječnja 2018.

…OBJAVLJUJE JAVNI POZIV ZA PRIJAVU TEKSTOVA I DODJELU NAGRADE ‘TENA I TENICA’.

  • Natječaj se raspisuje prvi put 01. prosinca 2017., a tekstovi se primaju do 01.veljače 2018.
  • Na poziv za nagradu TENA mogu se prijaviti autori s novim dramskim tekstom pisanim za lutkarsko kazalište i kazalište za djecu.  
  • Na poziv za nagradu TENICA mogu se prijaviti osnovnoškolci s tekstom pisanim za lutkarsko kazalište i kazalište za djecu.

Tekstovi  moraju biti pisani na hrvatskom jeziku i ne smiju biti izvedeni ili objavljeni  do ožujka 2018. godine kada će se održati  23. Lutkarsko proljeće [19. – 24. ožujka 2018.]

■   Dodjela će se održati u srijedu, 21. ožujka u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Vinkovcima.

Tekstovi se šalju pod šifrom, a autor može prijaviti jedan tekst.

Na adresu Kazališna družina ” Asser Savus”, Kralja Tvrtka Kotromanića 14, 32100 Vinkovci,  treba dostaviti pet primjeraka teksta te u posebnoj omotnici [zatvorenoj], na kojoj je ispisana šifra, podatke o autoru [puno ime, adresa, broj telefona] s naznakom za Nagradu Tena i Tenica.

Tekstove će čitati, ocjenjivati i o nagradama odlučivati stručna komisija u sastavu: Snježana BABIĆ VIŠNJIĆ, Silvija ŠESTO, Julijana ADAMOVIĆ, Nenad PAVLOVIĆ i Himzo NUHANOVIĆ.

Nagrada se sastoji od statute TENA I TENICA, nakon čega će uslijediti koncertno čitanje nagrađenih djela. [ IZ DRUGIH IZVORA | hdkdm-klubprvihpisaca.hr ]