Zanimljivosti
KAŠTELA
Milijun kuna za dječja igrališta
objavljeno: 18. siječnja 2018.

Igralište na kojem su se ovog dana igrala djeca iz Dječjeg vrtića Višnjica imat će dvostruku funkciju, osim što će se na njemu djeca, mladi i svi zainteresirani moći baviti različitim sportskim aktivnostima, ono će služiti i kao uređeno parkiralište tijekom nedjeljnih misa u obližnjoj crkvi.
Kako su nam kazali Benutić i Pelivan, uz uređenje ovog igrališta, uređena je i pristupna cesta, autobusno stajalište, javna rasvjeta ovog područja, južni ulaz u crkvu te oborinska odvodnja, kao i manji prostor dječjeg igrališta na kojem će ovih dana biti postavljene sprave poput ljuljački i tobogana.
Uređenje ovog prostora trajalo je oko tri mjeseca i Grad je koštalo milijun kuna. Za dovršetak svih predviđenih radova, odnosno završnog estetskog uređenja poput oblaganja pojedinih zidova kamenom, bit će potrebno još kraće vrijeme, no igralište je potpuno u funkciji.

Grad Kaštela nastoji kontinuirano osiguravati sadržaje za djecu, no uvijek ih nedostaje. Nadamo se da smo ovim igralištem zadovoljili makar dio potreba za sportskim aktivnostima za djecu i mlade u ovom dijelu Kaštela. Osim ovog sportskog igrališta i manjega dječjeg igrališta odmah u blizini, upravo smo uredili i dječje igralište u sjevernom dijelu Kaštel Gomilice, za što smo potrošili 120 tisuća kuna uz rad djelatnika vlastitog pogona, a sređuje se igralište u Rudinama, uz koje ćemo urediti i park te parkirališni prostor. U planu nam je i uređenje dječjeg igrališta u Kaštel Sućurcu, kao i vraćanje dječjeg igrališta između Kaštel Novog i Kaštel Štafilića, koje je uklonjeno zbog radova na ekološkom projektu – najavio je zamjenik Benutić.

Osim sportskog i dječjeg igrališta, najmlađi stanovnici Raduna uskoro će dobiti i nove prostorije za dječji vrtić, koji sada djeluje u unajmljenom prostoru.

Radi se o objektu površine oko 120 četvornih metara, koji je građen za potrebe mjesnog odbora, no zaključili smo kako je tu i dovoljno prostora za smještaj jedne vrtićke skupine, odnosno dvadesetak djece Dječjeg vrtića Višnjica. Uz sami objekt uredit će se i vanjsko igralište, zelena površina i parkirališni prostor, a veliki potporni zidovi koje smo morali napraviti oslikat će male dječje ruke, tako da će cijeli prostor biti poseban – kazala je pročelnica Pelivan, dok je ravnateljica DV Kaštela Ivanka Vučica dodala kako će, pokažu li roditelji zanimanje, u ovom vrtiću biti moguće oformiti i poslijepodnevnu skupinu.

Ova je investicija vrijedna milijun kuna, radovi bi trebali biti gotovi za mjesec ili dva, nakon čega će se objekt predati DV Kaštela, a sljedeće pedagoške godine u njemu će odzvanjati veseli dječji glasovi. [ IZ DRUGIH IZVORA | kastela.org ]