Iz školskog svijeta
BESPLATNI TEČAJ PLIVANJA ZAVRŠILO GOTOVO 300 TREĆAŠA
„Kutina bez neplivača”
objavljeno: 19. siječnja 2018.

… koje su bile uključene u ovaj projekt. Kutinska djeca organizirano odlaze na plivanje već tri godine, no ovo je prvi put da je nositelj projekta Školski sportski savez Kutine. 

Najbolji uvod na završnoj konferenciji ovog projekta dao je film koji je snimila filmska družina OŠ Stjepana Kefelje pod nazivom „Kutina bez neplivača”, gdje su nam djeca iz prve ruke, kao i njihovi treneri, opisali kako je na plivanju na bazenu u Sisku i kolika je radost svladati tu vještinu. Zanimljiv je podatak da je 77 djece početnim ocjenjivanjem svrstano u potpune neplivače, dok je dio njih bio vrlo nesiguran.

Voditeljica projekta ispred Školskog sportskog saveza Jasminka Molnar ovom je prilikom zahvalila Središnjem državnom uredu za sport na prihvaćanju i financiranju ovog projekta s 80 000 kuna. Za provođenje ove aktivnosti bilo je potrebno oko 100 000 kuna, za što se sufinanciranjem pobrinuo Grad Kutina s 20 000 kuna i Školski sportski savez SMŽ-a s 3600 kuna.

„Raduje me što je Središnji državni ured prepoznao naš projekt i vrednovao ga maksimalnom ocjenom i sredstvima od 80 000 kuna te se nadam da će se nastaviti i sljedeće školske godine. Plivanje je pohađalo 273 djece trećih razreda svih škola, a poseban su tretman imali učenici Posebnog odjela OŠ Z. Franka, koji su imali i zaseban autobus. Ono što nas najviše raduje jesu rezultati koje su djeca postigla i kojima su zadovoljni i oni i njihovi roditelji”, rekla je voditeljica projekta Jasminka Molnar. 

Konferenciji su, uz ravnatelje kutinskih škola, nazočili i tajnica Školskog sportskog saveza SMŽ-a Ljiljana GAVRANOVIĆ te zamjenica gradonačelnika Kutine Sonja REPIĆ. Ona je u ime Grada Kutine dala podršku ovom projektu za koji se također nada da će biti nastavljen zbog dobrobiti djece: „Djeca ovom aktivnošću unapređuju i svoje zdravlje te stječu vještinu koja znači i sigurnost vlastitog života.” Na kraju konferencije djeci su uručena priznanja za uspješno položen tečaj plivanja. [ IZ DRUGIH IZVORA | kutina.hr ]