Jučer-danas-sutra
POREČ
Ove godine Finida i Žbandaj dobivaju nove škole
objavljeno: 24. siječnja 2018.

– Prošlu, ali i ovu godinu obilježava izgradnja osnovnih škola na Finidi i u Žbandaju vrijednih gotovo 73 milijuna kuna. Malo se koji grad u Hrvatskoj može pohvaliti da će u godini dana otvoriti čak dvije osnovne škole, a mi smo već prošlog rujna otvorili posve novu, modernu područnu osnovnu školu u Žbandaju.

S druge strane, na Finidi gradnja škole za 600 učenika itekako napreduje, gotova je betonska konstrukcija i sve bi do ljeta trebalo biti gotovo, kako bi naši osnovnoškolci 3. rujna krenuli na nastavu u novu školu – rekao je gradonačelnik i napomenuo kako će time više od tisuću porečkih osnovnoškolaca krenuti na nastavu u jutarnjoj smjeni, što će značajno poboljšati kvalitetu življenja njima i obiteljima.

Uz stalno ulaganje u infrastrukturu i obrazovanje, gradonačelnik je podsjetio kako Grad Poreč i ove godine stipendira gotovo stotinu učenika i studenata, za porečke umirovljenike, njih više od 2800, uplaćeno je više od 1,1 milijun kuna sufinanciranjem dopunskog zdravstvenog osiguranja. Uz to, proračunom su povećana sredstva za sport, a ponovno je uveden i fond izvrsnosti, kojim će se nagrađivati najbolji od brojnih porečkih sportaša i rekreativaca. [ IZ DRUGIH IZVORA | porec.hr ]