Zanimljivosti
OŠ SUHOPOLJE
Postavljena izložba „Tajni svijet kukaca”
objavljeno: 24. siječnja 2018.

Dobrodošlicu su im poželjeli ravnatelj OŠ Suhopolje Anto Škraba i nastavnik biologije Marko Jozić.

„Izložba je nastala u proljeće 2017. godine, a pripremili su je i izradili učenici i nastavnici Tehničke škole iz Virovitice. Otada je bila postavljena u nekoliko mjesnih odbora i dvije osnovne škole. Izradili smo je u suradnji s našim učenicima kojima je to i dio nastavnog programa” – rekao nam je Dino Davidović, organizator cijelog projekta, i ponudio suradnju OŠ Suhopolje i na budućim sličnim edukativnim projektima, koje već planira sa svojim učenicima i kolegama.

Nastavnica predmeta „Zaštita šuma”, u sklopu kojega učenici uče i o entomologiji [znanost o kukcima], Rozalija Davidović kratko je objasnila proces nastajanja INSEKTARIJA koji su pretvorili u mobilnu izložbu.

„Izložba ima edukativni i promotivni karakter” – istaknuo je nastavnik botanike Luka Mlinarić „u njoj učenici na zanimljiv i jednostavan način doznaju interesantne činjenice o svijetu kukaca i njihovoj važnosti i koristi u prirodnim procesima, a uz to ih potiče na promišljanje o važnosti očuvanja i ovih najsitnijih bića na Zemlji. Osim toga, ovom izložbom djeci [i roditeljima] pokazujemo zanimljive programe koje provodimo u našoj školi.”

Zainteresiranim učenicima 7. a razreda „Tajni svijet kukaca” predstavili su učenici 3. razreda šumarskog smjera Tehničke škole Andrija Petrović, Dino Duvnjak i Petar Brljević.

„Ovi će se eksponati odlično uklopiti u sljedeći sat biologije, kada su nam u planu upravo kukci” – rekao je nastavnik Marko Jozić.

Izložba je izazvala veliki interes učenika svih razreda, koji su se znatiželjno okupili oko ovog „tajnog svijeta” – jedni hrabro, a drugi oprezno – ali svi s velikim zanimanjem.

„Super je ova izložba; bube izgledaju malo strašno, a leptiri su prekrasni; baš su veliki ovi rogati kukci, bogomoljka je opasna…” – komentirali su učenici 6.a razreda.

………………………..

Natalija KOŽIĆ LUKAČEVIĆ, predsjednica Vijeća roditelja