Zanimljivosti
PULA
Akcijom „Reciklirajmo u školi” prikupljeno devet tona papira
objavljeno: 26. siječnja 2018.

… od ukupno devet tona koliko je prikupljeno u sklopu ovogodišnjega međuškolskoga natjecanja.

Dodjeli nagrada međuškolskoga natjecanja, koje organizira Zelena Istra, u suradnji s Gradom Pulom, prisustvovala je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović.

„Grad Pula već šest godina podržava ovaj projekt kojem je cilj osvijestiti djecu, učenike da već od malih nogu recikliraju kako bi čuvali naš grad i našu prirodu”, istaknula je Krizmanić Marjanović i uputila čestitke svim uključenima u projekt, posebno djeci, najzaslužnijim akterima.

„Sve škole aktivno sudjeluju u projektu u sklopu kojega su do sada prikupljene čak 43 tone papira. Odvajanje otpada naša je odgovornost i obveza, a djeca, naši mali veleposlanici najlakše stječu dobre navike i prenose ih svojim roditeljima”, kazala je Irena Burba iz Udruge Zelena Istra.

Grad Pula, Istarska županija i tvrtka Metis d. d., kao donatori i sponzori projekta, osigurali su vrijedne nagrade prema odabiru škola. Osnovna škola Centar dobila je projektor, Osnovna škola Kaštanjer za osvojeno drugo mjesto u natjecanju odabrala je računala kao i Osnovna škola Tone Peruška, koja je bila treća. Sve ostale škole dobile su opremu za tjelesni. Ove se godine natjecanju priključio i Dječji dom Ruža Petrović. [ IZ DRUGIH IZVORA | pula.hr ]