Zanimljivosti
SREDNJA STRUKOVNA ŠKOLA MAKARSKA
Na natjecanju izabrali najbolje kuhare, konobare i barmene
objavljeno: 30. siječnja 2018.

Natjecanje kuhara, konobara i barmena održava se već treću godinu zaredom, a u organizaciji Srednje strukovne škole, Aktiva ugostiteljstva u kojem su njihovi nastavnici Ines Grabovac, predsjednica Aktiva, te Mihaela Pehar, Iva Lučić, Paško Šuto Goran Mirosavljević.

Na ovom školskom natjecanju birao se najbolji konobar, kuhar i barmen među učenicima. Pokrenuto prije tri godine, natjecanje je pobudilo veliko zanimanje učenika. U natjecanju sudjeluju kuhari i konobari učenici 2. i 3. razreda, a u disciplini barmena treći razredi THK-a.

Prošle su se godine natjecali kuhari i barmeni, a ovaj put imamo novu disciplinu. Konobari će točiti vino kako bi pokazali svoje vještine. Barmeni će se svakako okušati u spravljanju koktela, a kuhari u pripremi glavnog jela. U zadanoj košarici glavna je namirnica piletina. Što i na koji način slasno od nje mogu pripremiti pokazat će pred žirijem, koji će prosuditi tko je to učinio najbolje – kazala je Ines Grabovac.

Natjecalo se 11 kuhara, šest barmena i pet konobara. Njihov rad i prezentaciju ocjenjivao je žiri u kojem su prvi ljudi ugostiteljstva i gastronomije iz hotelskih kuća na Makarskoj rivijeri. Prva mjesta na ovogodišnjem školskom natjecanju pripala su u kategoriji kuhara Keti Roso, u posluživanju vina Mariji Bilić i u kategoriji barmenskih mješavina Luciji Matić.

Hvalevrijedno školsko natjecanje, omiljeno među učenicima, zasigurno pridonosi popularizaciji strukovnih zanimanja toliko potrebnih u ovom turističkom podneblju. [ IZ DRUGIH IZVORA | makarsko-primorje.com ]