Zanimljivosti
SISAK
Otvoren Centar igre i knjižnica igračaka
objavljeno: 26. siječnja 2018.

Centar se nalazi u prostoru OŠ „Braća Bobetko”, a danas su ga na prigodnoj svečanosti zajedno otvorile gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i predsjednica dječjega Gradskoga vijeća Klara Perković.

Centar igre i knjižnica igračaka „Krenimo zajedno” nastavak je suradnje Grada Siska i Pučkog otvorenog učilišta Korak po korak u sklopu programa „Sisačka šarena inkluzija”. Ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Sanja Brajković zahvalila je na otvorenju svima koji su sudjelovali u realizaciji projekta te naglasila kako je sisački Centar dio međunarodnog projekta „TOY (Together Old and Young) for Inclusion”, koji se usporedno provodi u Sloveniji, Latviji, Slovačkoj, Belgiji, Nizozemskoj, Italiji i Mađarskoj.

Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček istaknula je da je i ovom prilikom Sisak prepoznat kao grad prijatelj djece te naglasila kako djeci pruža mogućnost da nauče dijeliti, da posuđuju igračke koje nemaju kod kuće, da se druže i steknu nove prijatelje, a odraslim članovima obitelji da se vrate u djetinjstvo. Ravnateljica OŠ „Braća Bobetko” Karolina Čutuk rekla je kako će Centar raditi uz stručno vodstvo i pozvala je zainteresirane djecu i roditelje na igru svakog utorka i četvrtka od 17 do 20 sati. [ IZ DRUGIH IZVORA | sisak.hr ]