Zanimljivosti
VUKOVAR
Čarobni san – terapija uz pomoć životinja za učenike s teškoćama u razvoju
objavljeno: 29. siječnja 2018.

… „Čarobni san – terapija uz pomoć životinja za učenike s teškoćama u razvoju”. Projekt se financira sredstvima iz programa Erasmus+, a koordinator projekta je OŠ Josipa Matoša.
U posjetu su bili partneri iz škola iz Italije, Mađarske, Makedonije i Turske.

Značenje projekta je pomoć djeci s teškoćama u razvoju te omogućavanje što kvalitetnije nastave, a njegov je krajnji cilj uključivanje životinja u odgojno-obrazovni proces te edukacija i trening učitelja o principima primjene terapije životinjama u školi, kao i testiranje primjene principa i metoda terapije životinjama tijekom nastave.
U projektu su provedene i različite aktivnosti za učenike, učitelje i roditelje kao što su različita predavanja, seminari, ali i radionice. Neke su od navedenih aktivnosti pri tome uključile i lokalne udruge i ustanove koje se bave životinjama.
Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček naglasio je kako Grad Vukovar uvijek nastoji poduprijeti rad Osnovne škole Josipa Matoša te da je posebno dobro što sudjeluju u raznim međunarodnim projektima kako bi i na taj način pridonijeli kvaliteti nastave djece s teškoćama u razvoju. [ IZ DRUGIH IZVORA | vukovar.hr  ]