Zanimljivosti
OŠ EUGENA KUMIČIĆA, SLATINA
Pri kraju obnova školske zgrade
objavljeno: 31. siječnja 2018.

Uz župana Androvića, ovu je osnovnu školu obišao uz ravnateljicu Božicu Majhen i gradonačelnika Slatine Denisa Ostrošića te privremenog pročelnika Upravnog odjela za razvoj grada Slatine Marina Kokorića.

– Obilazimo škole kojima je županija osnivač, a to su, osim osnovnih škola u Virovitici, sve osnovne i srednje škole u Virovitičko-podravskoj županiji. Naša je obveza, kao osnivača, voditi brigu o školama, kako one izgledaju, kakve uvjete imaju učenici i profesori. U OŠ Eugena Kumičića radi se o obnovi krovišta i unutarnjeg prostora, u što je Županija, uz dodatna državna sredstva, uložila oko 4 milijuna kuna – istaknuo je među ostalim župan Andrović.
Osim toga, župan Andrović je, razgovarajući s gradonačelnikom Ostrošićem, postignuo dogovor o gradnji nove područne škole u Bakiću, i to već ove godine. Za navedeni je projekt osigurana građevinska dozvola, a nova škola gradit će se sredstvima Virovitičko-podravske županije i Grada Slatine. Time Županija nastavlja praksu stvaranja boljih uvjeta za školovanje djece, jer je u posljednjih desetak godina u Virovitičko-podravskoj županiji izgrađeno više od 30 škola. Upravo je tu brigu i skrb za svako dijete na području naše županije Virovitičko-podravska županija započela dok je župan bio Tomislav Tolušić, danas ministar poljoprivrede. [ IZ DRUGIH IZVORA | vpz.hr ]