Iz školskog svijeta
KAZALIŠTE TREŠNJA, ZAGREB
Zečica Miffy vraća se na scenu kazališta Trešnja
objavljeno: 30. siječnja 2018.

Mjuzikli Miffy i nastavak I opet… Miffy vjerno slijede slikovnice nizozemske ikone književnosti za djecu Dicka Brune. Jednostavne i svedene na bitno, slikovnice su postigle svjetski uspjeh, a zečica Miffy, nacrtana u nekoliko čistih poteza, svojom suvremenom likovnošću predstavlja jedinstvenu estetiku u području dječje ilustracije.

„Mjuzikl I opet… Miffy obnovili smo zbog velikog interesa publike i nadamo se da će se i novim generacijama jednako svidjeti”, rekla je ravnateljica kazališta Trešnja Višnja Babić.

Čak 85 000 posjetitelja pogledalo je oba nastavka Miffy, koje je Trešnjin ansambl izveo više od 300 puta.

…………………………..

  • Predstava se vraća na repertoar kazališta Trešnja od veljače, kada se može pogledati 3., 4. i 11. veljače.

…………………………..

„Prilikom obnove predstave koju nismo igrali godinama shvatili smo koliko nas veseli i koliko volimo igrati Miffy. Uvijek je predivan osjećaj igrati u traženim predstavama, a budući da se za Miffy traži karta više nadamo se da to govori o kvaliteti”, kazala je glumica Aleksandra Naumov, koja u predstavi glumi Miffy.

U ovom će nastavku Miffy upoznati opasnosti vatre, krenut će u školu i tamo upoznati nove prijatelje, čeka ju i veliko iznenađenje kada joj roditelji otkriju jednu tajnu… Mjuzikl donosi puno razigranih songova i plesa, uz scenografiju u prepoznatljivim žarkim bojama Dicka Brune, a režirao ga je nizozemski redatelj, glumac, pisac i producent Bruun Kuijt. Predstavu mogu pratiti i najmlađi, već od navršene dvije godine.

U predstavi igraju Aleksandra Naumov, Sanja Hrenar, Daria Knez Rukavina, Vanda Vujanić Šušnjar, Tvrtko Jurić, Ivana Bakarić i Luka Bulović.

Dramatizaciju i stihove potpisuje Ivo de Wijs, autor glazbe je Joop Stokkermans, scenografiju i kostimografiju potpisuje Arno Bremers, oblikovanje svjetla Pelle Herfst, a prevoditeljica je Vanda Vujanić Šušnjar.