Zanimljivosti
KOPRIVNICA
Članice futsal ekipe Srednje škole Koprivnica na Svjetsko prvenstvo
objavljeno: 6. veljače 2018.

Na iznimnom uspjehu ispred Grada Koprivnice čestitke je uputio gradonačelnik Mišel Jakšić te dodao: „Ovo je prilika da se ponovo pokaže da je Koprivnica grad sporta, ali da je Koprivnica i grad vrhunskih škola, jer da nema jasnog i strukturiranog sustava u Srednjoj školi Koprivnica i u našim osnovnim i srednjim školama zasigurno se ne bi mogla okupiti vrhunska ekipa koja bi trudom, voljom, zalaganjem, srcem, željom i elanom ostvarila ovakav rezultat.”

Koprivničke će srednjoškolke snage odmjeriti s ekipom Brazila, zatim ekipama iz Italije, Belgije i Indije. Skupinu B čine Francuska, Turska, Izrael i Republika Kina.

Iznimna nam je čast što ćemo u Izraelu predstavljati Republiku Hrvatsku, naravno županiju i grad Koprivnicu – istaknula je ravnateljica Manuela Gregurić.

Želim kazati koliko sam ponosna na djevojke što su izborile plasman na Svjetsko prvenstvo. To nije mala stvar. Mogu reći da su se na državnom prvenstvu stvarno hrabro borile, zaslužile su medalju” – istaknula je trenerica Ivana Gregurina. Za žensku futsal ekipu u Izraelu zaigrat će Mateja Varga, Ivana Kirilenko, Martina Posavec, Marija Piškor, Sofija Česi, Valentina Šestak, Dragana Zrinski, Valentina Belušić, Nataša Vargović i Lea Lončarek. Petra Imbriovčan, Jelena Katalenić i Anamarija Šijak nastupile su na Državnom prvenstvu, no neće moći nastupiti u Izraelu budući da su u međuvremenu maturirale.

„Čeka nas velik posao u Izraelu. Konkurencija je jaka, ali mi smo spremne i nadamo se da ćemo se što bolje plasirati na prvenstvu te se svima koji su nam ovo omogućili odužiti odličnim rezultatom” – rekla je Ivana Kirilenko. Prvi okršaj djevojke će imati s ekipom Indije 14. ožujka 2018. godine. [ IZ DRUGIH IZVORA | koprivnica.hr ]