Zanimljivosti
DOGOVOR ČETIRIJU ŽUPANIJA U KORIST STUDENATA I SREDNJOŠKOLACA
Osiguran je besplatan prijevoz vlakom
objavljeno: 6. veljače 2018.

… Požeško-slavonske, Sisačko-moslavačke i Virovitičko-podravske, potpisali su Sporazum o sufinanciranju troškova javnog prijevoza redovitih studenata i učenika srednjih škola s prebivalištem u navedenim županijama čije je polazište ili odredište na relaciji Banova Jaruga (ne uključivo) – Daruvar – Virovitica (ne uključivo).

U ime Virovitičko-podravske županije, svečanosti potpisivanja Sporazuma nazočio je zamjenik župana Darko Žužak.

Temeljem Zaključka iz Sporazuma, Županije sufinanciraju prijevoz redovitih studenata s prebivalištem u županijama čije je polazište ili odredište na relaciji Banova Jaruga (ne uključivo) – Daruvar – Virovitica (ne uključivo) u iznosu od 50 posto od redovite prijevozne cijene za pojedinačna putovanja prema cijenama prijevoznika koje vrijede na dan kupnje prijevozne karte.

Prijevoznik će navedenim studentima odobriti povlasticu u iznosu od 50 posto od redovite prijevozne cijene za pojedinačna putovanja prema cijenama prijevoznika koje vrijede na dan kupnje prijevozne karte.

Osim toga, temeljem Zaključka Sporazuma, Županije sufinanciraju prijevoz učenika srednjih škola s prebivalištem u županijama čije je polazište ili odredište na relaciji Banova Jaruga (ne uključivo) – Daruvar – Virovitica (ne uključivo) u iznosu od 25 posto od redovite prijevozne cijene za mjesečna putovanja prema cijenama prijevoznika koje vrijede na dan kupnje prijevozne karte.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja navedenim će učenicima temeljem Odluke Vlade RH podmiriti troškove prijevoza u iznosu od 75 posto od redovite prijevozne cijene za mjesečna putovanja prema cijenama prijevoznika koje vrijede na dan kupnje prijevozne karte.

Prevedeno, studenti i učenici srednjih škola iz četiriju županija, čije je polazište ili odredište na relaciji Banova Jaruga (ne uključivo) – Daruvar – Virovitica (ne uključivo), imat će besplatan prijevoz vlakom.

Od 5. veljače u prometu će biti uvedeno 13 vlakova; dva vlaka vozit će na relaciji Virovitica – Banova Jaruga – Virovitica, devet vlakova na relaciji Daruvar – Banova Jaruga – Daruvar, dok su dva vlaka namijenjena prvenstveno prijevozu studenata, a vozit će petkom na relaciji Zagreb Glavni kolodvor – Daruvar – Virovitica i nedjeljom na relaciji Virovitica – Daruvar – Zagreb Glavni kolodvor. [ IZ DRUGIH IZVORA | vpz.hr ]