Zanimljivosti
SŠ BRAĆA RADIĆ, KAŠTEL ŠTAFILIĆ
Među 16 škola u projektu EDIT
objavljeno: 8. veljače 2018.

Nositelj je projekta EDIT Splitsko-dalmatinska županija koja u okviru projekta ICT županija želi što većem broju srednjoškolaca omogućiti upoznavanje s programiranjem kao jednim od trenutačno najperspektivnijih dijelova informatike.

Partnerske organizacije na projektu su PMF FESB, koje su ustupile na korištenje svoje računalne kabinete, a udruga DUMP aktivno se uključila u osmišljavanje i izradu nastavnih materijala te pomoći u aktivnosti edukacije.

Ovim projektom učenici će saznati što je programiranje, kako ono u stvarnosti izgleda i otkriti eventualnu nadarenost za to područje. U suvremeno osmišljenom tečaju dobit će priliku saznati kako se izrađuje web stranica ili web aplikacija i uz pomoć instruktora predavača i sami izraditi web sadržaj te na najbolji način saznati je li svijet programiranja ono što ih u budućnosti zanima.
Ciljana skupina ovog projekta učenici su 1. i 2. razreda. Učenicima je predstavljen projekt i podijeljeni promidžbeni materijali (brošure).
Tečaj je za apsolutne početnike i potpuno besplatan, a održavat će se u prostorima SŠ Braća Radić (Gimnazija) u trajanju od dva sata, i to u dvije grupe od po 15 učenika.
Učenici će učiti HTML, CSS i JavaScript, a naučit će i izraditi suvremene i kvalitetne web stranice.

Tečaju za srednjoškolce prethodilo je osposobljavanje nastavnika informatike, koji će uz pomoć edukatora EDIT centra u školi i provoditi tečaj programiranja. Upravo je njihova osposobljenost jamac održivosti projekta pa je stoga za očekivati da će se projekt provoditi ne samo ove godine nego i sljedećih. [ IZ DRUGIH IZVORA | kastela.org ]