Iz školskog svijeta
KRENULE PRIJAVE ZA KVIZ
„Koliko poznaješ Hrvatski sabor?”
objavljeno: 12. veljače 2018.

Prijave se primaju na adresu kviz.gradjani@sabor.hr, a obrazac prijave objavljen je na stranicama saborske Službe za građane, koja organizira taj online kviz koji će se održati 2. ožujka ove godine.

Zainteresiranih za kviz već ima, javili su nam se i prije službenog roka za prijave, rekla je u petak voditeljica Službe za građane Ružica Šimunović i podsjeća kako se prošle godine za kviz prijavilo 80-ak timova, odnosno škola.

Na kvizu sudjeluje tim od tri učenika, po jedan iz 6., 7. i 8. razreda, svaki član tima ima zamjenika koji ga mijenja u slučaju spriječenosti. Svaka škola može prijaviti samo jedan tim.
Svaki član tima mora posjedovati korisnički račun AAI@EduHr, kojim će se prijaviti u CARNetov sustav za učenje na daljinu Loomen, u kojem će se natjecanje održati.
Kviz se sastoji od 30 pitanja – 10 je o djelovanju Hrvatskoga sabora do 20. i u 20. stoljeću, a 20 o djelovanju Sabora u 21. stoljeću.
Kvizaškim će se pitanjima provjeriti koliko osnovnoškolci poznaju Hrvatski sabor i njegovu ulogu u hrvatskoj povijesti te što znaju o tome kako Sabor danas utječe na živote hrvatskih građana. Pokazat će i što znaju o ustroju Sabora i načinu njegova rada, o odgovornostima saborskog zastupnika, o znamenitim pojedincima koji su dali poseban doprinos u radu Sabora.
Tri najbolja tima osvojit će nagrade koje će im uručiti predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković. Svi ostali sudionici kviza dobit će od Sabora pohvalnice, odnosno zahvalnice. [ HINA]