Zanimljivosti
GIMNAZIJA MATIJE MESIĆA, SLAVONSKI BROD
Novi član Oracle akademije
objavljeno: 12. veljače 2018.

Oracle akademija [Oracle Academy] globalni je edukacijski program prisutan u više od 120 zemalja širom svijeta koji nudi mogućnosti unaprjeđenja znanja, razvoja vještina i inovacija u području informatike. Jedinstvena je u cijelom svijetu i godišnje ju pohađa više od 3,5 milijuna studenata.

Misija je Oracle akademije usavršavanje edukacije računalnih znanosti diljem svijeta kako bi se u različita polja tehnologije unijela raznolikost te proširilo znanje.

Sama institucija dosad je uložila gotovo četiri milijuna dolara kako bi pomogla učenicima da se pripreme za život i rad u modernoj globalnoj ekonomiji koju pokreće tehnologija.

– Obrazovanje je preduvjet društvene stabilnosti, gospodarskog napretka i budućih inovacija. Studenti i nastavnici koji se uključe u rad Oracle akademije usvajaju vještine bitne za pokretanje industrije te znanje koje obogaćuje njihovu budućnost – poručuju u Akademiji.

Stupanjem u članstvo Oracle akademije Gimnazija je dobila mogućnost besplatne edukacije svojih nastavnika, kako bi usavršili znanja, kao i mogućnost poučavanja učenika različitim programskim jezicima poput Jave, SQL-a i PL/SQL-a te stvaranju baza podataka.

Nastavnice Tajana ČuljakBlaženka Filipović trenutačno se usavršavaju u području programiranja u Javi te SQL-u.

Novi ravnatelj brodske gimnazije, profesor Informatike Zlatko Markovinović, sve svoje snage ulaže upravo u područje na kojemu je najkompetentniji, razvijajući, modernizirajući i obogaćujući nastavni program te obrazujući i učenike i nastavnike u poljima koja su svakako budućnost gospodarstva i siguran put osvajanja tržišta rada. [ IZ DRUGIH MEDIJA | sbplus.hr ]