Zanimljivosti
KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA
Za projekt ZALOGAJČEK 1,4 milijuna kuna
objavljeno: 13. veljače 2018.

…koje su osnivači škola na svom području. Prijavitelj i partneri (ukupno 32 partnera) zajedničkim su pristupom definirali kriterije po kojima se djeca uključuju u projekt.

Definirano je ukupno pet kriterija, a za svaki je kriterij definirana dokazna dokumentacija koja se prikuplja i arhivira u svakoj školi. Predloženi kriteriji razmotreni su na školskim odborima svake škole te su jednoglasno usvojeni. Ovim je putem osiguran jednak tretman svih učenika uključenih u projekt te je postignuta maksimalna razina transparentnosti u pripremi projekta.

Aktivnosti obuhvaćaju posluživanje ukupno 245 066 obroka u školskoj kuhinji za ukupno 1381 učenika tijekom nastavnih dana u 30 osnovnih škola Krapinsko-zagorske županije u školskoj godini 2017./2018. Obroci se poslužuju u matičnim i područnim školama, a obrok podrazumijeva kvalitetnu, raznovrsnu, količinski i nutritivno dostatnu prehranu učenika s optimalnom količinom kalorija koja omogućuje nesmetano obavljanje školskih aktivnosti. Ukupna je vrijednost projekta, koji je sto posto sufinanciran, 1,4 milijuna kuna, a financira se iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD). [ IZ DRUGIH IZVORA | kzz.hr ]