Zanimljivosti
III. OŠ ČAKOVEC
Matematika, djed i Ekoškola
objavljeno: 14. veljače 2018.

Svakom je učitelju veoma drago kada sa svojim kolegom može surađivati i s njim podijeliti iskustvo. A kad je taj kolega i djed u razredu, zadovoljstvo je još veće. Gost iznenađenja u 5. a razredu bio je Filipov djed Darko Obadić, profesor matematike u srednjoj školi, koji je motivirao učenike ponavljajući ključne pojmove iz područja Skupovi točaka u ravnini. Učenici su ključne pojmove kreativno primijenili u izradi zamišljenih oblika, robota, čudovišta, životinja od recikliranog materijala. 
Osvijestili su pojmove iz ekološke kulture koja je implementirana u nastavni predmet Matematika. Upoznali su se s važnošću recikliranja i pravilnog postupanja s recikliranim materijalom. Isto tako, ponovili su ključne pojmove iz geometrije uz pomoć zornosti.
I djeda Darka dočekalo je ugodno iznenađenje, unuk Filip Novak pred svima je svom djedu pročitao priču koju je napisao za njega. Djedovo lice obasjali su ponos i sreća. Zahvaljujemo djedu na dobroj volji i nesebičnom prenošenju znanja unukovim prijateljima. [ IZ DRUGIH MEDIJA | emedjimurje.rtl.hr ]