Zanimljivosti
OŠ ANTUNA KANIŽLIĆA, POŽEGA
Neobična petašica Marta
objavljeno: 15. veljače 2018.

… oduševila sve prisutne na valentinovskom plesu održanom 5. veljače 2018. godine.

Vesela i razgovorljiva djevojčica otkrila nam je da jako voli čitati.

Na dan ponekad pročitam i do sto stranica. Ne čitam baš svaki dan toliko puno, ali kad je nešto jako zanimljivo, pročitam puno. Nije to uvijek lektira, čitam nešto i na internetu, tražim zanimljive stvari ili kad nešto učim i istražujem za školu.

Čitanje su u današnje vrijeme zamijenile igrice. Evo što nam je Marta rekla o tome:

Budući da puno čitam, sve shvaćam kroz maštu. To baš i nije popularno među mojim prijateljima u razredu pa me oni ne razumiju. Većina njih priča o igricama, a ja igrice ne igram pa onda nemam o čemu pričati s njima. Rijetko me tko razumije i shvaća i ima razvijenu maštu kao ja. Zato više volim mlađu djecu, jer i ona puno maštaju. Ja sve svoje događaje oplemenjujem maštom, onda budu puno zanimljiviji.

Marta voli mlađu djecu iz još jednog razloga, a to je njezina mlađa sestra s kojom se često igra i uči. Na taj je način naučila izražajno čitati.

Moja mlađa seka treba pomoć u učenju. A budući da ja volim djecu, često s njom učim. Čitam joj naglas i pri tome se trudim da to bude zanimljivo, izražajno kako bi ona lakše naučila. Kad joj se čita izražajno, onda joj to bude zanimljivo, sluša i nauči. Ne voli kad joj mama ili tata čitaju, jer oni čitaju jednolično pa ona onda ne želi slušati i učiti. A sa mnom uči, sluša me dok čitam i ja joj pokušavam sve približiti igrom. Tako joj bude lakše naučiti gradivo, a ja se zabavljam i igram.

Budući da je na valentinovskom plesu tako izražajno i osjećajno izgovorila pjesmu, pitali smo Martu je li zaljubljena.

Jesam, ja sam zaljubljena i to u – knjigu. Volim knjige, volim putovati u svijet mašte koji mi knjige pružaju i u tom se svijetu odlično osjećam i snalazim. [ IZ DRUGIH IZVORA | os-akanizlica-pozega.skole.hr ]