Zanimljivosti
OŠ SMILJEVAC
Energetska obnova smiljevačke škole
objavljeno: 16. veljače 2018.

…u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.” Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u iznosu do najviše 1,919 milijuna kuna, a provodi ga Grad Zadar u partnerstvu s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. 

Energetska obnova Osnovne škole Smiljevac obuhvaća provedbu mjera povećanja toplinske zaštite vanjske ovojnice, zamjene dotrajale stolarije energetski učinkovitom, toplinske izolacije ravnih i kosih krovova, unapređenja sustava grijanja (prelazak s ekstra lako loživog ulja na prirodni plin), rekonstrukcije električne instalacije kotlovnice i ugradnje digitalne regulacije te zamjene unutarnje rasvjete energetski učinkovitijom.

– Iako ovo nije financijski najvredniji aktualni projekt koji se sufinancira sredstvima europskih fondova, meni kao gradonačelniku i našoj gradskoj upravi iznimno je važan. Naime, riječ je o projektu koji objedinjuje dva naša strateška područja: školstvo i energetsku učinkovitost. Naravno, veseli me što i ovim projektom dokazujemo spremnost i znanje gradske uprave u pripremi i provedbi projekata financiranih sredstvima EU. Danas u ovoj školi započinjemo s novim programom energetske obnove školskih zgrada, vjerujem prvom u nizu objekata koji su u javnoj funkciji – istaknuo je na konferenciji gradonačelnik Branko Dukić. 

Pročelnik za graditeljstvo Darko Kasap predstavio je projekt, sve njegove faze i načine financiranja. Projektom će se sufinancirati sljedeće aktivnosti: glavni projekt energetske obnove, energetska obnova, stručni nadzor građenja, projektantski nadzor i poslovi koordinatora zaštite na radu tijekom građenja, energetski pregled i energetski certifikat nakon provedene energetske obnove, promidžba i vidljivost Projekta, upravljanje Projektom i administracija i stručna podrška partnera Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Provedba projekta završit će 30. travnja 2019. godine. [ IZ DRUGIH IZVORA | grad-zadar.hr ]