Zanimljivosti
OŠ VALENTINA KLARINA, PREKO
Učenici 8. b razreda pobjednici karaoke-natjecanja
objavljeno: 16. veljače 2018.

Drugo mjesto i 28 bodova osvojili su učenici 7. a razreda i Matia Pažanin, koja je otpjevala hit Justina Biebera „Let Me Love You”, a s 27 bodova treće mjesto zauzeli su predstavnici 6. a razreda s pjesmom „Nije htjela” Kemala Montena.

Odlučio je tako stručni žiri u kojemu su bile učiteljica glazbene kulture Terezina Bytyqi, pedagoginja Petra Hrvatin Gvardiol i učiteljica tjelesne kulture Ana Čačić, a prema pljesku koji su dobili na otvorenoj sceni njihovo je mišljenje očito dijelila i publika, u kojoj su bili kolege, roditelji i nastavnici.

Tradicionalno karaoke-natjecanje uoči Valentinova učenici OŠ Valentina Klarina u Preku organiziraju od 2006. godine pod mentorstvom učiteljice hrvatskoga jezika Linde Kolege, koja je prijašnjih godina u suradnji s razrednicima pripremala i tematske pjesničke večeri.

– Posljednje dvije godine za učenike od petog do osmog razreda organiziramo samo karaoke-natjecanje za koje moraju pripremiti ljubavnu pjesmu u dogovoru s razrednicima i po izboru plesnu točku. Nekada smo imali zidne novine i školski list, obrađivali različite teme, pa i Valentinovo, sada s novinarskom grupom objavljujemo tekstove na mrežnoj stranici škole, kaže učiteljica Linda Kolega, koja je na kraju natjecanja sa svojih devet kolegica iznenadila učenike pjesmom Novih fosila „Za dobra stara vremena”.

Nakon službenog dijela, dok je žiri među osam natjecateljskih skupina odlučivao o najboljima, nastupila je Dječja klapa Baliniera sastavljena od učenika OŠ Valentina Klarina, koja je prije nepunih mjesec dana na Međunarodnom natjecanju zborova Istria Cantat u Puli osvojila prvo mjesto u kategoriji folklorne zborske glazbe.

Jednosatni program karaoka posvećen Valentinovu vodili su učenici Nina Ivanov i Roko Vidov. [ IZ DRUGIH IZVORA | nasiskolji.hr ]