Zanimljivosti
OPATIJA
Srednjoškolcima po 750 kuna za udžbenike
objavljeno: 20. veljače 2018.

… da podnesu zahtjeve za sufinanciranje za ovu školsku godinu. Naime, kako nam objašnjavaju u Gradu, ova mjera, odnosno odluka, donesena je usred proračunske godine i zato je dogovoreno da isplata započne tek u novoj proračunskoj godini, dok će isplate za školsku godinu 2018./2019. biti u rujnu ove godine.

Riječ je o novoj mjeri, jednoj iz seta pronatalitetnih mjera koje je gradonačelnik Dujmić predložio odmah na početku ovoga mandata, a Gradsko ih je vijeće usvojilo krajem srpnja. Osim sufinanciranja udžbenika srednjoškolcima, u proračunu za ovu godinu osigurani su tako besplatni udžbenici za sve osnovnoškolce, naknade za bebe povećane su na 10 000 kuna za prvo dijete, 15 000 za drugo i 20 000 za treće, čime je Opatija postala grad s najvećim naknadama u zemlji.

Snižene su cijene vrtića koji su sada besplatni za drugo i svako sljedeće dijete iz obitelji, a umirovljenicima s mirovinama nižima od 3000 kuna osigurana je novčana pomoć od po 1000 kuna, koja će se isplaćivati u dva navrata tijekom godine, u ožujku i prosincu. Grad će im, također, financirati dopunsko zdravstveno osiguranje u iznosu od 840 kuna godišnje. Za potrebe građana Grad je ove godine izdvojio čak 10 milijuna kuna više nego u 2017., ukupno čak četvrtinu proračuna, odnosno 55 milijuna kuna. [ IZ DRUGIH IZVORA | gradonačelnik.hr ]