Savjeti stručnjaka
8 RAZLOGA ZAŠTO SE NE TREBATE OSJEĆATI KRIVIMA
Vaša učionica nije dostojna Pinteresta, i neka, bolja je…
objavljeno: 2. ožujka 2018.

1) UČENICI VAS NEĆE OSUĐIVATI

Nije tajna da učenike ne zanima imate li nove papire jarkih boja iz obližnje papirnice. Više ih zanimate vi i ono što oni uče i rade na nastavi.

2) IMAT ĆETE VIŠE VREMENA ZA ONO NAJBITNIJE

Neću lagati, imati lijepu oglasnu ploču stvarno je divno, ali ako moram birati između uređivanja oglasne ploče i planiranja lekcije kako bi ona bila dobro strukturirana i relevantna, onda ovo potonje uvijek pobjeđuje.

3) UŠTEDJET ĆETE VIŠE NOVCA

Mislim, taj chevron papir koji ne blijedi izgleda stvarno odlično, ali ako upotrijebite nešto što već imate uštedjet ćete mnogo novca! Uz to sam sigurna da možete naći i drugu vrstu papira koja izgleda jednako dobro.

4) NE MORATE NEPOTREBNO OSTAJATI NAKON NASTAVE

Ionako imate već dovoljno posla ispunjavajući glavne zadaće u vašoj učionici. Ovako možete odlučiti što vam je zaista potrebno i ostatak vremena provesti sa svojom obitelji.

5) NEĆETE BITI RASTRESENI

Priznajem, kriva sam! Gledam razne stvari na Pinterestu i želim sve isprobati. Na kraju ništa ne dovršim. Izaberite jednu stvar koju želite isprobati i napravite ju do kraja. Kada završite, možete se upuštati u nove stvari. Dozvolite sebi da propustite nešto.

6) „LIJEPO” NE ZNAČI UVIJEK „UČINKOVITO”

Ne želim reći da lijepo ne može biti učinkovito, ali kada se radi o poučavanju, ponekad je lako izgubiti iz vida ono što je zaista važno. Djeci nije uvijek najpotrebnija ona najslađa stvar s društvenih mreža.

7) UČENICI ĆE VAS SVEJEDNO VOLJETI

Vaša učionica može biti razrušena „do daske” i vaši će vas učenici svejedno voljeti. Konačno, možete imati „najantipinterest” učionicu u školi i oni će vas svejedno voljeti. Mislite od tome što su učitelji činili prije Pinteresta. Ništa se nije promijenilo kada je riječ o tome što učenici osjećaju prema svojim učiteljima.

8) VAŠA UČIONICA TREBA BITI VAŠE OGLEDALO!

Ako tu i tamo naiđete na nekoliko sjajnih ideja, svakako ih isprobajte. Ali pobrinite se da je ono što činite odraz vas kao učitelja, a ne nekoga drugoga.

………………

NAPOMENA

  • Education to the core – američki blog namijenjen učiteljima u osnovnoj školi
  • Izvor: educationtothecore.com