Zanimljivosti
OŠ SVETA MARIJA
Projekt o Ivanu Mustaču Kantoru
objavljeno: 28. veljače 2018.

 u sklopu izvannastavnih aktivnosti Etnobaština i Građanski odgoj rade na projektu o Ivanu Mustaču Kantoru.

Budući da Općina Sveta Marija namjerava postaviti bistu u čast Ivanu Mustaču Kantoru, u svečanost će se uključiti i škola. Stoga su 21. veljače učenici posjetili načelnicu Općine Sveta Marija Đurđicu Slamek te je upoznali s time što su dosad napravili i da dogovore okvirni program.

Načelnici su kazali kako su napravili pjesmaricu s najpoznatijim Kantorovim pjesmama. Predvidjeli su da će školski zbor na svečanosti otpjevati dvije Kantorove pjesme te su osmislili retrospektivu Kantorova života. Dogovoreno je da će se program održati 2019. godine povodom stote obljetnice postojanja KUD-a „Ivan Mustač Kantor” i da će detalji naknadno biti dogovoreni.

Ivan Mustač Kantor bio je utemeljitelj kulturnih događanja u Svetoj Mariji i učenici s ponosom nastavljaju to njegovo djelo, navodeći ga kao primjer čuvara onih vrijednosti koje oslikavaju naše selo i naš kraj. Nastojat ćemo da ono živi i dalje kao što žive njegove pjesme i poruke koje one donose – rekla je tom prigodom Slamekova. [ IZ DRUGIH MEDIJA | emedjimurje.rtl.hr ]