Iz školskog svijeta
KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA
Više od 500 sudionika na 22. Smotri dječjeg folklora
objavljeno: 27. veljače 2018.

Na Smotri je nastupilo oko 540 malih folkloraša u 16 dječjih folklornih skupina iz 10 kulturno-umjetničkih udruga iz Krapinsko-zagorske županije. Zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek istaknula je kako zagorske kulturno-umjetničke udruge kvalitetno rade s djecom i mladima, o čemu govori i sve veći broj sudionika ove smotre.

U nastupima su bile najzastupljenije dječje igre, pjesme i plesovi Hrvatskoga zagorja, a predstavljena je i tradicijska baština Međimurja, Podravine, Slavonije i Dalmacije. Nastupile su dječje skupine iz KUD-ova Belec, Đurmanec, Golubovec, Horvatska – Velika Horvatska, Lovro Ježek – Marija Bistrica, Zlatko Baloković – Krapinske Toplice, Ljudevit Gaj – Mače, Pregrada, Sloga – Veliko Trgovišće te Ansambl Zabok.

Smotru je kao izbornik pratio Goran Knežević iz Hrvatskoga društva folklornih koreografa i voditelja. Nakon smotre je održan i okrugli stol s voditeljima, a očekuje se i službena preporuka za nastupe na višim razinama. Ovu su 22. županijsku Smotru dječjeg folklora organizirali Zajednica amaterskih kulturno-umjetničkih udruga Krapinsko-zagorske županije i Ansambl Zabok. [ IZ DRUGIH IZVORA | kzz.hr ]