Zanimljivosti
SREDNJA ŠKOLA „IVAN SELJANEC”, KRIŽEVCI
U gostima im učenici drugoga razreda
objavljeno: 2. ožujka 2018.

Na satu Prirode i društva učenici su učili o zdravoj prehrani te su teorijski dio odlučili provjeriti u praksi. U SŠ „Ivan Seljanec” ljubazno su ih dočekali nastavnici Mišel Doskočil i Boro Petrek sa svojim maturantima, smjer kuhar i konobar. 

Nastavnik Mišel Doskočil objasnio je učenicima da je njihov današnji zadatak napraviti i ispeći fine i zdrave kolačiće od cimeta i đumbira. Naravno, prije same pripreme za rad vrlo je važno održavati higijenu, odnosno oprati ruke pa su učenici prije posla prvo to učinili. Od tijesta koje su pripremili maturanti učenici su svojim ručicama radili razne oblike kolačića. 
Čekajući da se kolačići ispeku, učenici su probali prirodni sladoled rađen od šumskog voća, maline i borovnice. Također, posjetili su i restoran „Vojarna”. 
Nakon degustacije kolačića, nastavnik Boro Petrek malo ih je bolje upoznao sa zanimanjem konobar, objasnivši kako se postavlja stol, što čini pribor za jelo te prima narudžba. Zatim su se uputili prema stolu na kojem ih je dočekao aparat za izradu gustih voćnih sokova (smoothie maker odnosno shaker). Učenici su od jabuke, banane, mrkve, meda, mlijeka i badema napravili vitaminima bogat frape.
Za sam kraj druženja, učenici su sudjelovali u kvizu Zdrava hrana, kojim je utvrđeno da su odlično svladali gradivo te se pokazalo da je posjet bio itekako edukativan i koristan za male drugašiće. Nastavnik Mišel Doskočil na odlasku im je darovao veliki voćni paket i prirodne mirisne sapunčiće za pranje ruku koje proizvodi tvrtka Tinktura. [IZ DRUGIH IZVORA | krizevci.hr ]