Jučer-danas-sutra
OSNOVNA ŠKOLA LUG
Škola u Baranji dobila nastavno-sportsku dvoranu
objavljeno: 6. ožujka 2018.

 Otvarajući novu dvoranu župan Ivan Anušić kazao je kako je ovo predzadnja od ukupno pedeset matičnih osnovnih škola na području ove županije koja je dobila nastavno-sportsku dvoranu.

 Dodao je kako se upravo završava izgradnja dvorane u školi u Satnici Đakovačkoj, tako da će uskoro sve matične škole u županiji imati sportsko-nastavnu dvoranu.

 Anušić je istaknuo kako je to rezultat ulaganja županije u prosvjetu, ali i rezultat dobre suradnje mađarske nacionalne manjine s područja općine Bilje, kojoj Lug pripada, te županijskih vlasti.

 Načelnik te općine Željko Cickaj ocijenio je kako je otvorenje nove školske dvorane posebice značajno učenicima iz Luga, s obzirom da se, zahvaljući ulaganju županije, nastava tjelesnog odgoja više neće odvijati u neprimjerenim uvjetima,

 Izrazio je nadu kako ovo ulaganje u poboljšanje kvalitete školovanja i života može doprinijeti zaustavljanju iseljavanja mladih s područja ove općine, najavivši početak gradnje nove sportske dvorane u općinskom sjedištu Bilju.

 Na otvorenju je rečeno kako dvorana neće biti na dobrobit samo učenicima osnovne škole, koju pohađa 82 učenika, nego će njezini sadržaji biti na raspolaganju svim mještanima naselja Lug. [ HINA ]