Zanimljivosti
POTPISAN UGOVOR O DODJELI BESPOVRATNIH SREDSTAVA ZA PROJEKT
Priprema dokumentacije za izgradnju Ekonomske škole Vukovar
objavljeno: 13. ožujka 2018.

… pripremljenog u okviru poziva na dostavu projektnih prijedloga u ograničenom postupku dodjele bespovratnih sredstava „Priprema dokumentacije i izgradnja kapaciteta za provedbu Intervencijskih planova malih gradova na ratom pogođenim područjima” u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.”.
„Potpisan je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt pripreme dokumentacije za izgradnju Ekonomske škole Vukovar. Ukupna je vrijednost prihvatljivih troškova 2,672 milijuna kuna, od čega Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije financira 85 posto projekta s 2 271 200 kuna. Cjelokupni projekt izgradnje Ekonomske škole vrijedan je 50 milijuna kuna te je nakon dovršenog projekta izgradnje nove Gradske tržnice i kupnje nekadašnjeg Hotela Dunav, kojega ćemo u sklopu Intervencijskog plana prenamijeniti u Društveno-obrazovni centar Dunav, treći započeti projekt”, rekao je gradonačelnik Penava, zahvaljujući Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije na čelu s ministricom Gabrijelom Žalac i Središnjoj agenciji za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije na čelu s ravnateljem Tomislavom Petricem.
„Do danas smo ukupno ugovorili projekte vrijedne četiri milijarde eura, odnosno 37 posto sredstava koja su nam na raspolaganju te moram reći da sam zadovoljna realiziranim, što je uspjeh svih nas, a najviše korisnika projekata. U cilju daljnjih ubrzanja i pojednostavljenja procesa prijave, kao i smanjenja administrativnog tereta korisnika, krajem prošle godine uveli smo elektronički sustav eFondovi kojim se u potpunosti omogućava elektronička prijava projektnih prijedloga, ali i kasnije provođenje ugovora kroz elektroničku dvosmjernu komunikaciju i razmjenu podataka između korisnika bespovratnih sredstava i institucija. Do sada je zaprimljeno 560 prijava projekata kroz sustav eFondova”, istaknula je prilikom potpisivanja ugovora ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac. [ IZ DRUGIH IZVORA | vukovar.hr ]