Zanimljivosti
DRUŠTVO NAŠA DJECA JASTREBARSKO
Iz Bajkaonice izašla prva slikovnica za djecu
objavljeno: 14. ožujka 2018.

… Barbare Golub, Lorene Ivančić, Gabrijele Kambić i Petre Kovačić koje su prošle subote brojnoj dječici i posjetiteljima ispričale vrlo zanimljivu priču o mraviću Mirku. 

Naime, slikovnica za djecu nastala je u projektu Bajkaonica, a ilustracije je izradila Sonja Stanković. Predsjednica Društva naša djeca Jastrebarsko Nikolina Ribarić ovom je prilikom istaknula: Slikovnica Želja mravića Mirka’ prvo je tiskano djelo u nakladi Društva Naša djeca Jastrebarsko, što nas čini iznimno ponosnima. Želja nam je i u budućnosti poticati dječju kreativnost i pružati potporu dječjem stvaralaštvu.”

Promociji slikovnice, u ime gradonačelnika Zvonimira Novosela, prisustvovala je Irena Strmečki-Šlat, koja je ovom prilikom čestitala autoricama knjigevoditeljicama projekta Bajkaonica Nikolini Luketić i Martini Tunuković te predsjednici Društva Naša djeca Jastrebarsko Nikolini Ribarić s kojom udrugom Grad Jastrebarsko već godinama ostvaruje odličnu suradnju. Pritom je istaknula da je, kao osoba koja je i sama u djetinjstvu pisala priče koje su nažalost ostale nepročitane, svjesna važnosti promocije književnih djela u javnosti, a time i vrijednosti ovog projekta. Slikovnice su donirane Gradskoj knjižnici Jastrebarsko, kao i svakom nazočnom djetetu. [ IZ DRUGIH IZVORA | jastrebarsko.hr ]