Zanimljivosti
TEHNIČKA ŠKOLA ČAKOVEC
U projektu „Čitajmo svi, veliki i mali” s mališanima iz OŠ Ivanovec
objavljeno: 19. ožujka 2018.

… pod pokroviteljstvom Grada Čakovca. Projekt je dio kampanje „Čitaj mi”, koja se na razini Republike Hrvatske provodi zbog poticanja čitanja djeci od najranije dobi.

Ugostili su male prijatelje iz Osnovne škole Ivanovec. Već pri ulasku u školsku knjižnicu prepoznali smo neka dobro znana lica još iz vrtićkih dana. Iako su vrtićanci porasli i već završavaju treći razred, osmijeh je ostao isti – dječji, iskren…

Ove smo godine odlučili saznati nešto više o legendama, i to ne bilo kakvima, već našima, zavičajnim legendama. Zato smo mi veliki (srednjoškolci) odabrali prekrasnu zavičajnu legendu o djevojčici Fijolini koja je svojom dobrotom i nesebičnošću promijenila svijet darujući siromašnima i gladnima te od malog mjesta u Međimurju napravila Raj.

Djevojčice i dječaci iz Osnovne škole Ivanovec oduševljeno su slušali priču koju su im čitali učenici naše dramske družine. Nakon čitanja, dugo smo razgovarali o djevojčici Fijolini, njezinim osobinama i postupcima, saznali ponešto o tome kako bi oni reagirali da se odjednom pred njima nađe gomila novčića… Iako su još djeca, zaključili su da su itekako svjesni važnosti pomaganja prijateljima, roditeljima i svima kojima je pomoć potrebna.

Znajući koliko su maštoviti i kreativni, prekinuli smo priču u ključnom trenutku (… nije dvoumila što će s novčićima…) i zamolili ih da napišu svoj kraj, i to na kajkavskom narječju. Dobili smo maštovite, smiješne, poučne i zanimljive priče.

Toplim klipićima iz školske kuhinje i slatkišima nagradili smo se za uložen trud i rad. Brzo smo dogovorili sljedeći susret – u svibnju ćemo gostovati kod svojih malih prijatelja u Osnovnoj školi Ivanovec. [ IZ DRUGIH MEDIJA | emedjimurje.rtl.hr ]