Iz školskog svijeta
MEĐIMURSKA ŽUPANIJA
Učenici za obrtnička zanimanja dobivaju po 600 kuna mjesečne stipendije
objavljeno: 20. ožujka 2018.

Stipendije za obućarska zanimanja dobili su Sara Baksa, Gabrijela Gunc, Magdalena Gunc, Filip Maškadi, Lucija Škvorc i Viktor Gavez, učenici Gospodarske škole Čakovec.

Stipendije za kuhare dobili su Nikolina Belić, Barbara Jurak, Ivan Kukovec, Antonio Novak, Christina Novak, Karlo Pintarić i Matej Trstenjak iz Srednje škole Prelog.

Stipendiju su dobila i dva keramičara Leo Martinjaš i Matija Mesarića te tri stolara Ivan Fileš, Benjamin Medvar i Dino Škiljo. Kristijan Šardi dobio je stipendiju za instalatera grijanja i klimatizacije. Svi su učenici Graditeljske škole Čakovec. Stipendiju za soboslikara ličioca dobio je Božidar Farkaš također iz Graditeljske škole Čakovec.

Vilim Anderlon dobio je stipendiju za autoelektričara, Josip Čutura za bravara, a Franjo Pongrac za strojobravara – sva trojica iz Tehničke škole Čakovec.

Učenici imaju pravo na mjesečnu stipendiju u iznosu od 600 kuna. U svim je dosadašnjim godinama putem Obrtničke komore Međimurske županije stipendirano 414 učenika, u što je uloženo 2,750 milijuna kuna. [ IZ DRUGIH MEDIJA | mnovine.hr ]