Školstvo u medijima
KAKO TO IZGLEDA…
Kada bismo se prema učiteljima odnosili kao prema profesionalnim sportašima
objavljeno: 20. ožujka 2018.

Nasuprot tome, učitelji, profesija koja proizvodi sve ostale profesije, zarađuju daleko ispod šesteroznamenkastih plaća.

Ali jasno nam je. Razumijemo koncept ponude i potražnje te da profesionalni sportaši ostvaruju milijune dolara prihoda putem prodaje ulaznica i oglašavanja. Međutim, osim što primaju goleme količine novca, na sportaše se gleda kao na idole.

Društvo slavi ljudsko biće, jer može zakucati koš, može baciti loptu pet metara u daljinu, šutnuti loptu izvan stadiona, a što je s pohvalom učiteljima zbog poučavanja 40 djece koja dolaze iz različitih sredina, što se zalaže i više od 50 sati svaki tjedan, što vodi računa da nijedan rad ne ostane neocijenjen i da nijedno dijete ne zaostaje? Učitelji definitivno zaslužuju veliku povišicu i, još važnije, mnogo veću pohvalu nego što je primaju.

Zahvaljujući urnebesnom videu ATTN-a [koji je pregledan više od 15 milijuna puta] možemo zamisliti kako bi izgledalo kada bismo se prema učiteljima odnosili kao prema profesionalnim sportašima.

………………

NAPOMENA

  • Bored Teachers – mjesto za učitelje na kojem mogu pronaći humor u frustraciji, iscrpljenosti i kompleksnosti koju nosi ova profesija.
  • Izvor: boredteachers.com