Iz školskog svijeta
OŠ „ANTUN NEMČIĆ GOSTOVINSKI”, KOPRIVNICA
Predstavljen projekt „Ja želim biti siguran pješak”
objavljeno: 22. ožujka 2018.

… Udruga Roma Korak po korak, Koprivnica, Auto-klub Koprivnica i Gradsko komunalno poduzeće Komunalac, Koprivnica. Riječ je o projektu kojem je svrha povećati sigurnost djece pješaka prilikom sudjelovanja u prometu i smanjiti broj stradale djece u prometu.

– Provodimo mnoge projekte i veseli me što smo danas dobili pozitivnu ocjenu našeg projekta Erasmus i krećemo u realizaciju novoga. Posebno nas vesele ovakvi projekti, kojima brinemo o sigurnosti naše djece, jer nam je upravo to prioritet – rekla je Gordana Gazdić Buhanec, ravnateljica OŠ „Antun Nemčić Gostovinski”.

Riječ je o projektu koji je odobren na natječaju Ministarstva unutarnjih poslova za Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske 2011. – 2020. Vrijednost mu je 15 tisuća kuna, a Ministarstvo je odobrilo sufinanciranje u vrijednosti 70 posto projekta.

Na konferenciji je istaknuto kako je prema podatcima Policijske uprave koprivničko-križevačke u 2016. godini u prometnim nesrećama na našem području sudjelovalo 32 djece, četvero ih je stradalo, dok je u prvih deset mjeseci 2017. godine u nesrećama sudjelovalo 18 djece, od kojih je petero stradalo. Upravo su ove brojke najbolji pokazatelj potrebe ovakvih projekata.

Projektom će se nastojati prije svega djelovati preventivno, i to edukacijama, raznim kreativnim radionicama, snimanjem edukativnih videa te nabavom opreme.

Uime Grada Koprivnice konferenciji je prisustvovala pročelnica Ana Mlinarić.

– Grad će uvijek podržavati sve vaše projekte i iznimno smo sretni što s našim školama imamo priliku provoditi projekte i biti njihovi inicijatori. Bez naših škola i uključivanja ljudi koji rade u njima projekte ne bismo mogli provoditi, jer upravo oni za njihovu realizaciju troše dodatne radne sate. Stoga vam ovom prilikom zahvaljujem što brinete o našoj djeci, jer oni su naša budućnost – poručila je pročelnica Ana Mlinarić.

Uime Gradskoga komunalnog poduzeća Komunalac prisutna je bila članica Uprave Dubravka Horvat, koja je također pohvalila rad škole i napomenula kako u svojim aktivnostima mogu računati na podršku Komunalca. [ IZ DRUGIH IZVORA | koprivnica.hr ]