Zanimljivosti
SAMOBOR
Bliže se upisi u srednje škole – izaberite pravu!
objavljeno: 28. ožujka 2018.

Oko 500 osmaša ponovno je tako dobilo priliku pobliže se upoznati s programima i radom ne samo naših srednjih škola, već i nekih zagrebačkih, čiji su učenici i profesori na svojim štandovima pripremili materijale koji bi našim osmašima trebali olakšati izbor željene srednje škole. Jednako su tako budući srednjoškolci od svojih starijih kolega i njihovih nastavnika mogli dobiti i konkretne odgovore o svemu što ih zanima u vezi s obrazovnim programima pojedinih škola i samih upisa, a svrha je među ostalim privući osmaše da upisuju deficitarna zanimanja u strukovnim školama za koja mogu dobiti i gradske stipendije.

Ove su se godine predstavile Srednja strukovna škola i Ekonomska, trgovačka i ugostiteljska škola iz Samobora te Elektrotehnička škola i Škola za montažu instalacija i metalnih konstrukcija iz Zagreba.

Učenike su uvodno pozdravili predsjednik Udruženja obrtnika Marijan Karlović i zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković, a đacima su se obratili i ravnatelj Srednje strukovne škole Samobor Davor Škiljan te ravnateljica ETUŠ-a Mirjana Kroflin, poručivši budućim srednjoškolcima da upišu neko od ponuđenih zanimanja, jer im njihove škole svojom opremljenošću i inovativnim programima nude odlične mogućnosti, perspektive i prije svega dobro obrazovanje, koje im je potrebno za odabir životne profesije. [ IZ DRUGIH IZVORA | samobor.hr ]