Zanimljivosti
OŠ VLADIMIR BOSNAR, STUBIČKE TOPLICE
Svi projekti predloženi za državnu razinu natjecanja
objavljeno: 27. ožujka 2018.

Svoje je projekte predstavilo devet osnovnih škola i dvije srednje iz Krapinsko-zagorske županije. 

Jedanaesta je smotra održana u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za odgoj i obrazovanje, Krapinsko-zagorske županije i Osnovne škole Vladimir Bosnar iz Stubičkih Toplica. Ispred Županijskog povjerenstva djelovale su Snježana Romić, Brigitte Gmaz, Ljubica Gorički, Ružica Kotarski, Renata Čandrlić, Vera Hrvoj i Mirjana Lolić, a u funkciji procjeniteljica Tajana Broz, Ivana Radanović, Ljubica Gorički, Marijana Lovrenčić, Ružica Kotarski i Renata Čandrlić.

Ravnateljica škole Brigitte Gmaz poželjela je dobrodošlicu te mnogo sreće u predstavljanju projekata. Nakon nastupa Lutkarske skupine voditeljice Davorke Maček, Mladih knjižničara bibliofila voditeljice Blanke Doko i Recitatora voditeljice Danijele Miklec, natjecatelji su se podijelili po učionicama i predstavili svoje projekte. Zadovoljivši kriterije za vrednovanje projekta i obranu projekta [uvjerljivost, praktičnost i usklađenost, točnost, timski rad, obrana stajališta] svi su projekti predloženi za državnu razinu smotre.

Osnovna škola Vladimir Bosnar iz Stubičkih Toplica svake se godine uključuje u „Projekt građanin”, jer učenici tako mogu aktivno sudjelovati u rješavanju određenog problema, razvijati kritičko mišljenje i emocionalnu inteligenciju, dolaze u konkretne situacije u kojima trebaju komunicirati i pregovarati te surađivati na nekoliko razina. Iz prve ruke uče o solidarnosti, suradnji, ravnopravnosti, toleranciji i poštovanju. Ovogodišnji projekt naših učenika 1. a i 3. a razreda „Lijepe naše Stubičke Toplice”, na kojemu su vrijedno radili uz pomoć učiteljica Martine Drempetić i Monike Barić, predstavile su učenice 3. a Sara Cerovečki, Juli Kišur Novak, Lori Šipek Glavač i Patricija Pasanec. Učenici su izradili razglednicu Stubičkih Toplica kombiniranom tehnikom tradicijskog veza i tempere uz učeničke stihove o mjestu te promotivni letak koji su podijelili sumještanima. Projekt je osmišljen i proveden radi razvoja zavičajnog identiteta i očuvanja kulturno-povijesne baštine te promocije Stubičkih Toplica kao zanimljive i primamljive turističke destinacije. Učenici su itekako svjesni koliko sami mogu pridonijeti promociji i prosperitetu Stubičkih Toplica.

Predstavljeni projekti na Županijskoj smotri projekata iz Nacionalnog programa odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo:

  • OŠ Lijepa naša, Tuhelj: Klimava klima
  • OŠ Ante Kovačića, Zlatar: Kućni ljubimci
  • OŠ Zlatar Bistrica: Ekoslovarica
  • OŠ Đure Prejca, Desinić: Permakulturni vrt
  • OŠ Bedekovčina: Maslačak, zdravlje nadomak ruke
  • OŠ Ksavera Šandora Gjalskog, Zabok: Što učiniti s ostatcima hrane
  • OŠ Vladimir Nazor, Budinščina; PŠ Hrašćina: Raznoliko, zdravije, najfinije
  • OŠ Krapinske Toplice: Budi pametan
  • OŠ Vladimir Bosnar, Stubičke Toplice: Lijepe naše Stubičke Toplice
  • SŠ Bedekovčina: Poznajemo sadržaj svoje košarice
  • ŠUDIGO: Daj pričaj hrvatski da te razumiju

 ………….

Blanka DOKO, stručna suradnica knjižničarka