Jučer-danas-sutra
DANAS U VLADI RH POSEBNO STRUČNO POVJERENSTVO
Glunčić: Očekujem stručnu odluku PSP-a
objavljeno: 28. ožujka 2018.

Ministrica MZO, Blaženka Divjak nakon sastanka pojasnila je da odluka danas nije donesena jer je jedan od kriterija da se ocjene intervjui koji su vodili s kandidatima.

Na pitanje kada će biti poznato tko će biti voditelj Ekspertne radne skupine, odgovorila je: “Moramo predati svoje bodove, krajem ovog ili početkom sljedećeg tjedna će biti nastavak sjednice, ovisno o slobodnim terminima Premijera.”

Državni tajnik Ministarstva znanosti i obrazovanja i kandidat za voditelja Ekspertne radne skupine (ERS) za provedbu kurikularne reforme Matko Glunčić također je danas rekao kako očekuje da će odluka Posebnoga stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije (PSP) o izboru voditelja i članova ERS biti stručna, istaknuvši da se ne slaže s eksperimentalnim uvođenjem kurikularne reforme jer proces nije valjano ni korektno pripremljen.

Na pitanje kako će surađivati s ministricom Divjak, bude li izabran, kratko je odgovorio kako “nema nikakvih problema sa suradnjom”, dodavši da do sada s njom nije razgovarao o kandidaturi.

Inače, ministrica Divjak u nedjelju je za N1 televiziju rekla kako nije realno očekivati da bi Glunčić mogao voditi ERS, s obzirom na to da govori protiv programa.

Danas su na razgovorima u Vladi bili i ostali kandidati za voditelja Ekspertne radne skupine – Anita Šimić Bitunjac, Darko Androić, Ivan Prskalo, Nevenka Maras i Sanja Bilač. [ Hina | ŠP ]