Iz školskog svijeta
KANIŽIJADA – LIMAČIJADA
Mirjam i Teo osvojili pobjedničke leptir-kravate
objavljeno: 30. ožujka 2018.

U isti su se uključili i koprivnički učenici te postigli zapažene rezultate. Učenica 2. c razreda OŠ „Antun Nemčić Gostovinski” Mirjam Dolenec, pod mentorstvom učiteljice Đurđice Pošte, za svoj literarni rad Snegek kak paperje osvojila je prvu nagradu, dok je Teo Hanžeković, učenik 4. c razreda OŠ „Braća Radić”, pod mentorstvom učiteljice Vesne Mlinarić, za literarni rad Draga, moja Koprivnica osvojio drugu nagradu u svojoj kategoriji.

Nagrade su učenici preuzeli u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, a dodijelili su im ih književnik Božidar Prosenjak, predsjednica Hrvatske udruge školskih knjižničara Vanja Jurilj i autor natječaja Siniša Cmrk.

Najuspješniji su dobili nagradu u obliku velike, šarene leptir-kravate, koju je rado nosio pjesnik Pajo Kanižaj, a za ovu ju je prigodu oblikovala akademska slikarica i skulptorica Marija Vuletić.

Natječaj Kanižijada – Limačijada pokrenula je hrvatska udruga školskih knjižničara, nakladnička kuća Alka script i Društvo za čuvanje i promicanje podravskog identiteta Podravski zvon. [ IZ DRUGIH MEDIJA | glaspodravine.hr ]