Zanimljivosti
ZADARSKA ŽUPANIJA
Učenici žele čistu, nezagađenu, kreativnu i sretnu Hrvatsku!
objavljeno: 3. travnja 2018.

Na prigodnoj svečanosti u Kneževoj palači priznanja su dobili učenici osnovnih škola iz Zadarske županije čiju je literarnu i likovnu viziju Hrvatske u 2030. godini stručni žiri proglasio najboljom. Nagrade su se dijelile u četiri kategorije.

Regionalni koordinator natječaja za Zadarsku županiju bila je Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA.

Ravnateljica Peričić pojasnila je kako je natječaj „Hrvatska kakvu želimo” organiziran u sklopu procesa izrade Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. godine.

Zamjenik župana Mršić pohvalio je maštu nagrađenih, kazavši kako vjeruje da ocjenjivačkim odborima nije bilo nimalo lako pri odabiru.

– Kakvu to Hrvatsku žele naši mladi? Čistu, nezagađenu, sigurnu, informatički opremljenu, kreativnu, a prije svega sretnu. U takvoj će Hrvatskoj oni željeti ostati i pisati svoju osobnu životnu priču. Iskreno se nadam da ćemo mi odrasli iz ovih radova nešto naučiti te da će nam oni biti dobre smjernice i u strateškom planiranju i u konkretnom djelovanju, kazao je Mršić.

  • U kategoriji likovnih radova učenika od I. do IV. razreda nagrađeni su Cvita Baričić i Hana Vrankulj iz OŠ Sveti Filip i Jakov te Martina Rudić iz OŠ Jurja Barakovića iz Ražanca.
  • U kategoriji literarnih radova učenika od I. do IV. razreda nagrađen je Šime Marelić iz OŠ Jurja Barakovića iz Ražanca.
  • U kategoriji likovnih radova učenika od V. do VIII. razreda nagrađeni su Petra Lipić iz OŠ Braća Ribar iz Posedarja te Lucija Eškinja i Iva Kruneš iz OŠ Sveti Filip i Jakov.
  • U kategoriji literarnih radova učenika od V. do VIII. razreda nagrađeni su Lara Petrović, Antonia Vanjak i Patrick Paleka, svi iz OŠ Petra Preradovića u Zadru. Nagrađeni učenici kući su se uputili na novim biciklima, hoverboardima i romobilima.

Osim nagrada na županijskoj razini, u ponedjeljak 26. ožujka na središnjoj svečanosti u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu ministrica regionalnog razvoja i europskih fondova Gabrijela Žalac uručila je darove i priznanja na nacionalnoj razini te je nagrađenima na županijskoj razini uručila zahvalnice. Šime Marelić iz OŠ Jurja Barakovića iz Ražanca, uz županijsku nagradu, osvojio i treće mjesto na državnoj razini u kategoriji literarnih radova učenika od I. do IV. razreda te je nagrađen printerom za mobitel. [ IZ DRUGIH MEDIJA | zadarskilist.hr ]