Jučer-danas-sutra
I NAKON OSAMSATNE RASPRAVE
Još uvijek bez voditelja i članova ERS-a
objavljeno: 4. travnja 2018.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak je nakon višesatne rasprave bez odluke  o izboru voditelja i članova Ekspertne radne skupine (ERS) za provođenje kurikularne reforme, izjavila je da su uzeli dvodnevnu stanku da bi “dobro promislili prije konačne odluke”.

 „Osim rasprave o članovima i potencijalnom voditelju ekspertne radne skupine, razgovaralo se o više tema a na dnevnom je redu bila i analiza izmjene zakona o odgoju i obrazovanju koje idu u Sabor. ‘Time out’ smo uzeli da se još jednom dobro promisli prije donošenja konačne odluke oko članova i voditelja Ekspertne radne skupine. Rok koji je natječajem predviđen nećemo preskočiti“, rekla je nakon sjednice oko 22 sata ministrica Divjak.

Za članove ERS-a prijavilo se 105 kandidata. Njih 97 je zadovoljilo uvjete. Za voditelja Ekspertne radne skupine uvjete ima šest od deset prijavljenih. Najveći prijepor je oko državnog tajnika u Ministarstvu znanosti Matka Glumčića kojeg, kako tvrde mediji,  ministrica ne želi da bude voditelj skupine.

Na upit, gdje zapinje, ministrica Divjak je pojasnila da moraju imati višu razinu suglasja, jer ako nije tako, onda dovodimo u pitanje na koji način te će se taj proces kao takav voditi. Svima je stalo da smo sigurni, ne samo u voditelja, nego u svako ime svakog člana radne skupine.“ Sve je potrajalo duže i zbog stanki koje su imali jer je premijer Andrej Plenković koji predsjeda Posebnim stručnim povjerenstvom, paralelno imao i druge sastanke.