Iz školskog svijeta
SUHOPOLJE
Maštalica za djecu, Opuštalica za roditelje
objavljeno: 6. travnja 2018.

…a istodobno u maloj vijećnici Općine Suhopolje radionicu Opuštalica za roditelje.

Za sve zainteresirane roditelje, bake i djedove, odgojitelje i učitelje, održana je radionica „Pet minuta za mene”. Na radionici se razgovaralo o izazovima s kojima se susrećemo u odgoju djece i predstavljene su mnoge kreativne tehnike za zajedničku igru i opuštanje. Svi zainteresirani sudionici dobili su i svojih pet minuta – i vrijeme za opuštanje, druženje i stjecanje znanja i vještina za produbljivanje odnosa s djecom. Osim toga, svatko od sudionika kući je otišao s „cekerom punim ideja” – preneseno, ali i doslovno, jer su organizatorice za svakoga pripremile paketiće i materijale za nastavak igranja i kod kuće.

„Vrijeme mi je brzo prošlo i neke od ovih savjeta moći ću, osim u roditeljstvu, primijeniti i u nastavi” – komentirala je učiteljica razredne nastave Monika Ružić.

Interes za sudjelovanje pokazali su brojni roditelji, ali i učitelji, koji su dobili nove kreativne ideje, ali i savjete za svoj svakodnevni rad s djecom.

U sklopu radionice Maštalica za djecu bio je posebno osmišljen lov na uskrsna jaja. Time i različitim drugim aktivnostima djeca su dobila priliku igrati se na brojne kreativne načine, maštati, zabavljati se, istraživati i družiti se. Na radionici su sudjelovala školska i predškolska djeca.

  • „Bilo je baš odlično, naj-super mi je bilo otkrivanje tragova s crteža u lovu na jaja” – rekao je šestogodišnji Adrian.
  • „Super smo istraživali i otkrili sve tajne. Neka nam opet dođu ove tete sa zekom Perom” – komentirao je 10-godišnji Luka.
  • „Najljepša mi je bila priča na početku radionice” – dodala je petogodišnja Elena.

Voditeljice radionica bile su psihologinje Katarina LONČARIĆ, Ana MUŽAK i Jurana ŠTULIĆ uz pomoć velikih i malih volontera Udruge KrEdA – Anje FOSIĆ i Lucije LUKAČEVIĆ.

Cijelu organizaciju potpomogla je Turistička zajednica Općine Suhopolje i njihova predstavnica Marija HODAK, koja je osigurala prostor i tehniku potrebnu za izvođenje aktivnosti. Nakon završetka radionica, na zajedničkom su druženju odmah dogovorene i teme za buduće radionice. Ovim se partnerskim odnosom i aktivnostima geografsko područje djelovanja zagrebačkog centra „Pričaj mi” polako proširuje, a roditelji, djeca, odgajatelji i učitelji iz Suhopolja, ali i okolice imaju priliku sudjelovati na zabavnim i edukativnim aktivnostima, za djecu, ali i odrasle.

………….

Natalija Kožić Lukačević, volonterka Udruge KrEdA