Zanimljivosti
DJEČJI VRTIĆ „NAŠA RADOST”, PREGRADA
Mališanima uručene tradicijske drvene igračke
objavljeno: 6. travnja 2018.

Ravnateljici pregradskoga dječjeg vrtića Gordani Krizmanić tradicijske drvene igračke proizvedene u Mariji Bistrici danas su zajedno uručili gradonačelnik Marko Vešligaj te krapinsko-zagorski župan Željko Kolar. Riječ je o igračkama koje je UNESCO uvrstio na reprezentativnu listu zaštićene kulturne baštine.

„Drago mi je da smo postali dio mreže brojnih vrtića u kojima se ovim projektom djecu upoznaje s dijelom hrvatske kulturne baštine i hrvatskim tradicijskim vrijednostima. Grad Pregrada od 2007. godine nosi titulu grada prijatelja djece, a Dječji vrtić „Naša radost” inovativan je vrtić, što se moglo vidjeti kroz model financiranja obnove vrtića”, istaknuo je gradonačelnik te pohvalio cijeli vrtićki tim na čelu s ravnateljicom i zahvalio Županiji, Etnografskom muzeju i Radiju Kaj što su omogućili da DV Pregrada postane dio ove lijepe priče.

Na poklonu je zahvalila i ravnateljica vrtića Gordana Krizmanić, koja je napomenula kako vrtić radi na očuvanju identiteta i tradicije, a u svibnju ove godine predstavit će se na državnoj smotri projekata u Zagrebu s tradicijskim, ekološkim i poduzetničkim projektom „Mali zadrugari”.

Mališani su dobili i poklon-paket crtaćeg pribora Narodnih novina, a osim igračkama razveselili su se i predstavi Laboratorija zabave iz Zagreba.

Realizaciju projekta u Pregradi omogućili su Krapinsko-zagorska županija i Grad Pregrada. Projekt podržavaju Ministarstvo kulture, JANAF i Narodne novine. Događanju je prisustvovala i zamjenica gradonačelnika Gordana Križanec Ružić, direktor Radija Kaj Drago Gradečak i autorica projekta Mirjana Drobina. [ IZ DRUGIH IZVORA | pregrada.hr ]