Zanimljivosti
EKONOMSKA ŠKOLA VUKOVAR
Osigurana sredstva za energetsku obnovu
objavljeno: 9. travnja 2018.

Tom je prilikom gradonačelnik Penava rekao kako je cjelokupni iznos projekta od 4,5 milijuna kuna u sedamdesetpostotnom iznosu sufinanciran sredstvima Europske unije. „Grad Vukovar je projekt energetske obnove Ekonomske škole Vukovar prijavio na natječaj Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja te na njemu povukao maksimalni iznos sredstava. Dio troškova bespovratnim sredstvima sufinancira Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, a projekt provodi Grad Vukovar u suradnji s Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja te Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost”, istaknuo je gradonačelnik Penava te zahvalio djelatnicima vukovarske Gradske uprave koji su svojim radom i zalaganjem izborili ovako vrijedan projekt.

Viši stručni suradnik za energetsku učinkovitost Grada Vukovara Branko Knežević pojasnio je kako je poziv Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljive energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja raspisalo Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja te se Grad Vukovar u veljači 2017. godine na njega prijavio kandidaturom Ekonomske škole Vukovar.

U sklopu energetske obnove planirana je rekonstrukcija krovne konstrukcije, zamjena vanjske stolarije, ugradnja toplinske izolacije vanjskih zidova i stropa prema tavanu, izgradnja kotlovnice na obnovljive izvore energije – pelete, zamjena unutarnje rasvjete novom LED rasvjetom, ugradnja solarnih kolektora za pripremu potrošne tople vode i ugradnja klimatizacije u uredske prostorije. Trenutačni energetski razred zgrade je F, a nakon provedbe energetske obnove bit će C.

Damir Bosanac u ime izvođača radova rekao je kako je objekt u veoma lošem stanju, što slijedom ratnih razaranja, što drugim djelovanjima te da je energetska obnova potreban i hvalevrijedan projekt na ovakvoj građevini.

S obzirom na to da će rezultati projekta najviše utjecati na učenike i djelatnike Ekonomske škole Vukovar, ravnateljica Mira Majstorović zahvalila je gradonačelniku Penavi na brizi te istaknula da će, osim vizure i određenih ušteda, energetska obnova škole dovesti do boljih uvjeta rada i sigurnost podignuti na mnogo veću razinu. Rok za završetak radova je sedam mjeseci od dana uvođenja Ugovaratelja u posao. [ IZ DRUGIH IZVORA | vukovar.hr  ]